Marijke Kuilman (Finnius) terug in de advocatuur

Overstap van de week is Marijke Kuilman. Kuilman is overgestapt van De Nederlandsche Bank naar Finnius waar ze weer als advocaat gaat werken. Eerder werkte Marijke bij NautaDutilh en Loyens en Loeff.

Delen:

Marijke Kuilman Finnius terug in de advocatuur

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U heeft de advocatuur voor zo’n vijf jaar verlaten. Beviel het uitstapje niet?
De voornaamste reden voor mijn overstap vijf jaar geleden naar De Nederlandsche Bank was dat ik mijn kennis en vaardigheden wilde verbreden. Als advocaat specialiseerde ik mij in financieringen van met name gestructureerde producten. Daarbij komt ook altijd het financieel toezicht kijken. Ik was daar toen al in geïnteresseerd. Werken bij De Nederlandsche Bank was de ultieme kans om mijn kennis van het financiële (toezicht)recht te verdiepen. Bovendien was het goed om een tijdje werkzaam te zijn buiten de Zuidas-bubbel. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij De Nederlandsche Bank en kan het iedereen aanraden om daar een tijdje te werken. Leuke collega’s, diverse werkzaamheden en ook een uniek perspectief. Ik miste echter het contact met cliënten en de dynamiek van de advocatuur. Als advocaat kan ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan bij de bank goed gebruiken. Ik kan mij goed verplaatsen in de rol van de toezichthouder, maar ben tegelijkertijd ook goed op de hoogte van de mogelijkheden die de wet biedt.

Waarom heeft u specifiek voor Finnius gekozen om terug de advocatuur in te gaan?
Finnius was voor mij een logische keuze. Een niche kantoor met bekende gezichten, gedreven advocaten, leuke (en soms nog) bekende cliënten en ruimte voor ondernemerschap. Het voelt een beetje als thuiskomen en tegelijk een heel nieuwe uitdaging.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Een hecht team en goede koffie! En een overzichtelijk systeem voor de opslag van documenten. Klinkt wat suf, maar het is een verademing om documenten makkelijk op te kunnen slaan, én weer terug te kunnen vinden.

Wat is het leukste of meest indrukwekkende dat u in uw carrière heeft meegemaakt?
Ik ben begonnen vlak voordat de kredietcrisis uitbrak. Elk succes werd toen uitgebreid gevierd en het kon niet gekker; dineren in het Rijksmuseum, skiën in Zwitserland en rooftop parties in Cannes. Ook juridisch werd er veel van je verwacht (splitsing ABN AMRO, faillissement DSB Bank, nationalisatie SNS Bank). Maar er is natuurlijk meer in het leven dan werk. Terugkijkend denk ik het meeste aan collega’s met wie ik alles op alles zette om een transactie tot een succes te maken. Deze dynamiek hoop ik weer te vinden, maar nu in combinatie met twee kleine kinderen van 1 en 2.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Uiteraard mijn kinderen, maar dan ook noise-cancelling headphones. Het is een heel bijzondere tijd, waarin van iedereen veel wordt gevraagd. De combinatie thuiswerken met kleine kinderen zonder reguliere opvangmogelijkheden is vrij intens en dan hoeven wij nog geen les te geven. Desalniettemin kan ik natuurlijk niet zonder ze.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven