Marijntje Huige (CMS) over hoofdzaken en bijzaken

Student-stagiair van de week is Marijntje Huige. Marijntje loopt stage bij CMS op de afdeling bestuursrecht. "Het is super leuk om stage te lopen!"

Delen:

Marijntje Huige

Marijntje Huige (23) studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Zij is in maart afgestudeerd en begint in september aan haar master. Zij loopt stage bij CMS in Amsterdam, bestuursrecht, van mei tot en met juni 2024.

Wanneer ben je begonnen met je studie en weet je al wat je master gaat worden?
Ik ben in 2019 begonnen met mijn studie en hoop na mijn stage de knoop door te hakken wat betreft mijn master. De twee opties zijn bestuursrecht en Europees recht.

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat is tegengevallen?
Naast de informatie die je leert ontwikkel je veel vaardigheden tijdens de bachelor, zo heb ik goed leren schrijven en een kritisch denkvermogen ontwikkeld! Wat mij is tegengevallen is de nadruk op theoretische kennis en minder op praktijkervaring. Praktijkervaring moet je naast je studie opdoen, maar dat zou vanuit de universiteit, van mij, wat meer mogen worden aangespoord.

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Tijdens tentamenperiodes verwijder ik alle sociale media van mijn telefoon. Zo raak ik tussendoor niet afgeleid en zijn mijn vrije momenten ook echt vrij (van schermen). Daarnaast plan ik mijn dagen in drie blokken in, met daartussen lange pauzes. Zo heb ik op een dag twee grote pauzes en drie blokken met veel tijd om mij te focussen. In de pauzes ga ik echt even wat anders doen, bijvoorbeeld sporten. Ik houd namelijk niet van korte blokken met daartussen korte pauzes. Hoe meer tijd ik neem hoe meer gefocust ik raak.

En is het leuk om stage te lopen?
Het is super leuk om stage te lopen! Ik loop stage bij CMS op de afdeling bestuursrecht. Ik vind het leuk om tijdens mijn opdrachten mijn kennis in de praktijk te gebruiken. Rechtsgebieden kunnen ineens heel anders zijn dan tijdens je studie. Ik houd mij vooral bezig met jurisprudentieonderzoek en het zoeken naar antwoorden op korte vragen van advocaten.

Wat is het belangrijkste dat je tot nu toe tijdens je stage geleerd hebt?
Ik heb geleerd hoofdzaken en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Tijdens mijn bachelor kon ik alles even belangrijk vinden en leerde ik de gehele stof. Nu moet ik, tijdens mijn stage, heel duidelijk op zoek naar bepaalde elementen uit een tekst. Ik kan nu veel sneller zien wat relevant is en wat niet.

Heb je nog een leuke blunder gemaakt?
Volgens mij niet.

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stage lopen?
Wees vooral jezelf en stel vragen! Natuurlijk wel vragen die ergens over gaan, maar dit laat alleen maar zien dat je geïnteresseerd bent en je het graag goed wilt doen.

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: volgend studiejaar weer een kans?
Mijn goede voornemens waren om in maart af te studeren en om een stage te lopen. Dat is beide gelukt! Volgend studiejaar weer een ander goed voornemen 😊.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven