Mark Fennis (Loyens & Loeff) over scheuren

Delen:

Mark Fennis (22) studeerde Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 31 augustus jl. studeerde hij af. Hij liep zijn stage bij Loyens & Loeff, afdeling Investment Management, van 1 september 2018 t/m 31 oktober 2018.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Om een goed beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden na mijn studie, wilde ik ook stage lopen bij een advocatenkantoor. Zodoende heb ik me opgegeven voor de business course van Loyens & Loeff, waarmee we naar Zürich zijn geweest. Dit beviel mij erg goed, waardoor ik wilde beginnen als student-stagiair.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Na de business course had ik al een goed beeld gekregen over de manier van werken en de sfeer binnen Loyens & Loeff. Tijdens mijn stage wilde ik kijken of deze verwachtingen klopten. Daarnaast was dit voor mij de ideale manier om kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling Investment Management.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Voor de business course moest ik een motivatiebrief en mijn cijferlijsten opsturen. Vervolgens heb ik deze kunnen toelichten tijdens een gesprek. Dit was uiteindelijk goedgekeurd, waardoor ik mee mocht naar Zurich. Aan het einde van de business course heb ik te horen gekregen dat ik mocht beginnen als student-stagiair.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Wat mij het meest is bijgebleven is de gedrevenheid en ambitie van de werknemers. Iedereen wil het maximale uit zichzelf halen, waardoor het erg fijn is om met hen te werken. Daarnaast heerst er een erg open cultuur, waardoor je je snel op je gemak voelt en makkelijk contact maakt met je collega’s. Daarnaast vond ik de samenwerking tussen de fiscalisten, juristen en notarissen erg goed. Ik kon gemakkelijk vragen stellen en snel problemen oplossen die zowel fiscaal als een civiel of notarieel aspect bevatten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, in mijn ogen heb ik het maximale uit mezelf gehaald tijdens de stage. Uiteraard is er ruimte voor verbetering, maar daar is de toekomst voor.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Tijdens mijn stage ben ik uit mijn pak gescheurd. Gelukkig had ik nog een ander pak hangen, waardoor ik niet de rest van de dag met een kapotte broek heb gelopen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, zowel het werk als het kantoor is mij erg goed bevallen. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik per 1 februari als fiscalist bij Loyens & Loeff mag beginnen!

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven