Marloes Lammers (HuygenLammers Advocaten) over het Vondelpark voor de deur

Overstap van de week is Marloes Lammers. Lammers is samen met Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma per 1 februari een nieuw kantoor gestart: HuygenLammers Advocaten. Lammers was hiervoor werkzaam als advocaat en partner bij Jaeger Advocaten-belastingkundigen. Ze is fiscaal advocaat, mediator en docent formeel belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Delen:

Marloes Lammers HuygenLammers Advocaten over het Vondelpark voor de deur

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Durfde u het aan in coronatijd?
In welke periode je ook start, je moet uitgaan van je eigen kracht. Discussies met en procedures tegen de Belastingdienst zullen er altijd zijn en mensen kennen onze deskundigheid. We zien het vol vertrouwen tegemoet.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
We hebben het geluk dat we in een mooi Amsterdams pand terecht zijn gekomen en we eigenlijk alleen meubilair nodig hadden. Het Vondelpark voor de deur lag ook al voor ons klaar.

U bent dit kantoor samen met Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma gestart. Waarom vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?
Niet alleen hebben we aan een half woord van elkaar genoeg, ook zakelijk bezien vullen we elkaar aan. Vanessa richt zich onder andere op offshore structuren met buitenlandse bankrekeningen en het snijvlak fiscaal recht en strafrecht. Ik richt mij meer op ondernemers en sta hen bij in controles van de Belastingdienst en procedures over belastingaanslagen. Of ik help ondernemers die ongewild verzeild zijn geraakt in een btw-fraude.

Blijven jullie met z’n tweetjes of hebben jullie voor de toekomst een groot kantoor voor ogen?
We hebben zeker de ambitie om te gaan groeien.

U bent ook docent aan de UvA. En nu dus een nieuw kantoor. Waar haalt u de tijd vandaan?
Dat vraag ik me soms ook af. Maar als je doet wat je leuk vindt, dan kost het geen energie, maar levert het energie op.

Hoe ziet de ‘nieuwe’ advocatuur er volgens u uit?
De cliënt niet zien als een ‘stapel papier’, maar als een mens van vlees en bloed, die een probleem heeft met in ons geval de Belastingdienst of het Openbaar Ministerie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven