Mathijs Terwindt (Royal HaskoningDHV) over de ideale combinatie

Overstapper van de week is Mathijs Terwindt. Terwindt is sinds 1 juni 2023 als senior Legal Consultant verbonden aan Royal HaskoningDHV in Den Haag. Hij is gespecialiseerd in omgevingsrecht en het waterrecht. Terwindt was hiervoor verbonden aan het Hoogheemraadschap van Delfland.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Royal HaskoningDHV is vooral bekend vanwege haar technische expertise en projectmanagement, ook op het gebied van de fysieke leefomgeving. Minder mensen weten dat er ook een stevige juridische afdeling werkt aan het mogelijk maken van projecten. Ik vind werken in een omgeving met zowel juristen, projectmanagers als technische experts de ideale combinatie. Bij Royal HaskoningDHV krijg ik de kans om al in een vroeg stadium aan uitdagende projecten te werken. Een voorbeeld is de verduurzaming van een van de grootste industriecomplexen van het land. Meestal gebeurt dat in nauwe samenwerking met collega’s die vanuit verschillende disciplines een bijdrage leveren. Dit verbreedt mijn kennis en vaardigheden en stelt mij in staat te groeien als professional.

De komende tijd staat de ruimtelijke inrichting van Nederland volop in de belangstelling. Denk aan de woningnood, stikstof of waterkwaliteit. Royal HaskoningDHV is vanouds sterk in projecten die raken aan die kwesties. Veel juridisch werk dat hieruit voortvloeit past naadloos bij mijn ervaring.

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
De eerste werkdag is al geweest, dus dit antwoord gaat verder dan een voorspelling. De eerste dag stond in het teken van kennismaken met de collega’s en het kantoor. Veel kopjes koffie dus.

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij RHDHV?
De combinatie van kennis op het gebied van omgevingsrecht en waterrecht. En daarnaast het effectief kunnen samenwerken met diverse groepen mensen gecombineerd met het goed kunnen overbrengen van mijn juridische expertise.

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij RHDHV?
Mensen noemen mijn altijd positieve houding. Ook bij een tegenslag.

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
Met het gezin een roadtrip maken langs de westkust van de Verenigde Staten.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven