Partnerbijdrage van

Medisch-wetenschappelijk onderzoek met proefpersonen: wat zijn de regels?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De regelgeving rond medisch-wetenschappelijk onderzoek is complex én volop in ontwikkeling. In de praktijk kunnen hierover lastige juridische vragen rijzen. Welke regels gelden er op dit moment voor dergelijk onderzoek en waarmee moet je rekening houden bij het toetsen en uitvoeren van mensgebonden onderzoek of het opstellen van overeenkomsten?

Het CPO organiseert op vrijdag 6 december in Utrecht de studiedag ‘Mensgebonden medisch-wetenschappelijk onderzoek en recht’. De sprekers behandelen niet alleen de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO), maar gaan ook in op de internationale en Europese regelgeving, zoals de verklaring van Helsinki en enkele belangrijke nieuwe Europese verordeningen die onlangs in werking zijn getreden, of dat de komende jaren zullen doen.

Een ander belangrijk aspect bij mensgebonden onderzoek is privacybescherming. De AVG heeft verschillende juridische aspecten van mensgebonden medisch-wetenschappelijk onderzoek op een fundamentele manier veranderd. Hoewel privacybescherming hiervoor al belangrijk was, is het met de inwerkingtreding van de AVG nog crucialer geworden. Aan de orde komen vragen als ‘hoe ga je om met gegevensbeveiliging?’ en ’welke gegevens mogen worden bewaard en welke gedeeld?’

Tot slot komen tijdens de studiedag contracten en verzekeringen voor proefpersonen aan bod.

Na afloop van deze studiedag zijn deelnemers op de hoogte van geldende wet- en regelgeving, de laatste ontwikkelingen en actuele thema’s rondom mensgebonden onderzoek. Aanmelden kan op cpo.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top