Meerderheidsparticipatie in Ned-Deck Marine

Delen:

Palfinger, een internationale multinational met haar hoofdkantoor in het Oostenrijkse Salzburg en productiefaciliteiten in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika heeft een meerderheidsparticipatie van 75% verworven in Ned-Deck Marine, een grote Nederlandse fabrikant van speciale toepassingen van marinekranen.

Adviseurs Palfinger AG
Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen LLP (Sijmen de Lange, Antoinette van Beest-de Mul, Hjalmar Florijn, Michael Klok, Arie Dirk de With, Sandra van Loon)

Adviseurs Ned-Deck Marine BV
Mutsaers Advocaten (Eveline Mutsaers), Sander Wijkstra (Zanders Corporate Finance)

Sijmen de Lange, dealmaker voor Holland van Gijzen: “Palfinger is met de acquisitie van 75% in het aandelenkapitaal van Ned-Deck Marine toegetreden tot de voor haar nieuwe markt van scheepsgemonteerde kranen. Ned-Deck Marine is met haar hoofdkantoor in Nederland en een fabriek in Vietnam een van de marktleiders op het gebied van davit systemen. De transactie heeft voor Palfinger tot gevolg dat zij haar werkgebied van truckgerelateerde producten uitbreidt en een significant marktaandeel verkrijgt op het gebied van scheepskranen.
Het gehele overnametraject heeft in totaal niet langer dan twee maanden geduurd, wat voor een dergelijke transactie erg kort is. Er moest niet alleen een koopovereenkomst worden opgesteld en uitonderhandeld, maar eveneens een aandeelhoudersovereenkomst, een optie-overeenkomst met betrekking tot de 25% van de aandelen die bij de verkopers blijft, een huurovereenkomst en documentatie met betrekking tot werknemers en intellectueel eigendom. Tevens hebben we geadviseerd over een management participatie die post closing gerealiseerd wordt. Een leuke en enerverende zaak waar alle juridische aspecten van het dealproces aan de orde komen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven