Mehraban Mameli (Kennedy Van der Laan) over sneakers, zittingen en moderne kunst

Delen:

Mehraban Mameli heeft haar master Privaatrecht en master Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam recentelijk afgerond. Momenteel loopt ze stage bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam op de secties Commercial & International Trade en Vastgoed & Bouw.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Kennedy Van der Laan stond al lang op mijn lijstje van kantoren waarbij ik graag eens een kijkje in de keuken wilde nemen. Ik had veel positieve verhalen gehoord van studiegenoten die in aanraking waren gekomen met dit kantoor. Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages gelopen in de advocatuur en ik heb een half jaar stage gelopen bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Ik wilde vlak voordat ik mijn studie officieel zou afronden een laatste stage lopen en gelukkig kon ik terecht bij Kennedy Van der Laan.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Doordat ik al stages heb gelopen wist ik al wel een beetje wat ik kon verwachten qua werkzaamheden van een advocaatkantoor. Desondanks ben ik zeer positief verrast door het inhoudelijke werk, de diverse cliënten en de fijne, proactieve en ondernemende sfeer van Kennedy Van der Laan.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure bij Kennedy Van der Laan is relatief kort. Na het opsturen van een motivatiebrief, cv en andere documenten werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wat ik mij vooral kan herinneren van het gesprek met de recruiter en een advocaat die tevens jouw potentiële stagebegeleider wordt, is dat het een laagdrempelig en leuk gesprek was. Ik heb geen assessment gemaakt.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat ik vrij snel werd betrokken bij zaken en mee mocht naar zittingen Voor een bepaalde zaak heb ik inhoudelijk werk verricht, heb ik meegeluisterd met telefonische gesprekken met de cliënt en heb ik ook de zitting bijgewoond. Het geeft een positief gevoel als je kunt bijdragen aan het werk van je kantoorgenoten en je tegelijkertijd veel leert en jezelf ontwikkelt.

Daarnaast is de sfeer op kantoor relaxed en informeel. Dat is goed te zien aan de kleding en schoeisel op kantoor, je zal namelijk niet snel iemand in een driedelig pak zien, want sneakers en een (business) casual outfit is de standaard. Op kantoor word je als student-stagiair erg betrokken bij lezingen, kennislunches, activiteiten en borrels. Dat zorgt voor een totale stage-ervaring. Wat mij persoonlijk aanspreekt aan het kantoor is daarnaast de eigen kunstcollectie, die inmiddels ruim 200 werken telt (zoals in de rubriek Muraal van Mr. nr. 6 te zien is, die 6 september 2019 verschijnt; red). Zo zijn er regelmatig wisselende exposities op het kantoor waarin Kennedy Van der Laan heel divers werk laat zien van bekende en onbekende Nederlandse kunstenaars.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik denk het niet. Het beste wat je tijdens een stage kunt doen is volgens mij je best doen en alles uit je stagetijd halen. Ik heb in ieder geval ontzettend veel geleerd en ik heb het (nog steeds) erg naar mijn zin.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Blunders heb ik (volgens mij) niet gemaakt. Misschien eentje dan: tijdens het sectie-uitje mocht ik de boot varen en al bij de eerste gracht botste ik tegen de brug op. Binnenkort doe ik mee aan de Advolympics. Dit is een jaarlijks sporttoernooi dat wordt georganiseerd door de grootste advocatenkantoren van Amsterdam. Wellicht dat er dan meerdere blunders op de loer liggen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker, nu ik ben afgestudeerd en bijna klaar ben met mijn laatste studentstage ga ik graag aan de slag als advocaat-stagiair!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven