Midas Westhoek (HBN Law & Tax) over twee uurtjes op het strand liggen

Midas Westhoek wilde graag nog een keer naar het buitenland en ook praktijkervaring opdoen in de advocatuur. Dit heeft hij gedaan door stage te lopen bij HBN Law & Tax op Curaçao.

Delen:

Midas Westhoek

Midas Westhoek (24) studeert ondernemingsrecht aan Tilburg University. Hij liep in maart en april 2024 stage bij HBN Law & Tax op Curaçao. In januari 2025 hoopt hij af te studeren. 

Een stage op Curaçao. Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Ik wilde tijdens mijn studie nog graag een keer naar het buitenland om stage te lopen. Als student Nederlands recht is Curaçao  natuurlijk ideaal. Ik kwam de sollicitatie tegen op het internet en heb hier gelijk op gereageerd.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had wel gehoord dat veel zaken op het eiland een stuk langzamer gaan dan in Nederland. Bij mijn stage was dit niet het geval maar op het eiland merkte ik dit wel.

Is werken op Curaçao heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Het is natuurlijk een vrij klein eiland. Het leuke hiervan is dat de stage erg breed is en je in alles wordt meegenomen. Zo heb ik mij met ondernemingsrecht beziggehouden maar ook met arbeidsrecht en huurrecht. Daarnaast herken je de meeste cliënten op het eiland omdat dit niet zo groot is. Zo heb ik bijvoorbeeld een juridisch onderzoekje gedaan voor de supermarkt waar ik zelf boodschappen deed.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik had mijn cijferlijsten, cv en motivatiebrief ingestuurd en werd al vrij snel uitgenodigd voor een gesprek. Dit was een prettig gesprek en ik voelde dat er een wederzijdse klik was. Niet veel later kreeg ik bericht dat ik het was geworden!

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Naast de leuke mensen en opdrachten is het erg bijzonder om op een tropisch eiland stage te lopen, zo is het heel fijn om na een lange stagedag nog 2 uurtjes op het strand te kunnen gaan liggen. Daarnaast heb ik heel vaak gedoken op het eiland. Je weekenden voelen toch wel als vakantie tijdens de stage.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik zou achteraf nog meer vragen hebben gesteld dan dat ik in het begin heb gedaan. Als ik iets niet snapte vond ik het toch spannend om de advocaten hierover aan te spreken. Naarmate ik er wat langer rondliep begon ik dit minder spannend te vinden. Je merkt al snel dat iedereen op het kantoor heel toegankelijk is. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder was dat ik bij een opdracht naar een artikel uit het Burgerlijk Wetboek had verwezen. Het Burgerlijk Wetboek Curaçao verschilt bij een hoop artikelen van het Nederlandse BW. Dit artikel bestond dus ook niet in het Curaçaose recht.
Mijn grootste succes was mijn referaat dat ik heb gehouden op het einde van mijn stage. Ik kreeg hierover veel positieve reacties terug van de advocaten. Het is sowieso heel leuk als iedereen erg geïnteresseerd is in een onderwerp waar jij veel onderzoek naar hebt gedaan.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, ik wilde graag een stage in de advocatuur lopen om er achter te komen of dit iets voor mij was. Deze stage heeft mijn interesse in het vak zeker vergroot.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven