‘Modewetgeving’

Delen:

fleur-prop

Foto: Sixth Lens.
Mr. Fleur Prop in Spijkers

De advocaten van De Kempenaer Advocaten zullen op 23 juni een modeshow lopen in de Event Space van de hoofdlocatie van Arnhem Mode Biënnale. Dit ter gelegenheid van de vierde editie van Arnhem Mode Biënnale die duurt van 1 juni tot en met 3 juli.

Zowel de mannelijke als vrouwelijke advocaten laten zich de (mode)wet voorschrijven door een professioneel team dat bestaat uit stylisten, kappers, visagisten en fotografen. Zij laten de advocaten ervaren hoe het is om zich te laten bijstaan door een andere professional.

De modebranche heeft net als andere branches te maken met wetten en regels. Els van Haalen-Koot, kantoordirecteur van De Kempenaer: “Onbewust houden wij ons vrijwel dagelijks bezig met mode, en laten ons daarbij min of meer voorschrijven wat we moeten dragen zonder dat dit in wet- of regelgeving is vastgelegd. Modewetgeving bestaat natuurlijk niet, maar wel zijn er tal van uitspraken over kledingvoorschriften, bijvoorbeeld in het kader van het arbeidsrecht. Zo kan onder omstandigheden een arbeidsovereenkomst ontbonden worden indien een werknemer zich niet houdt aan de voorgeschreven kledingregels. Maar kleding en mode zijn niet hetzelfde begrip. Op de vraag wie of wat bepaalt wat mode is, kom je uit bij de modewereld, de ontwerpers en de fashion-media. Op 23 juni zullen wij onze kijk op mode-met-een-knipoog vanuit onze juridische achtergrond met het publiek delen.”

Het Arnhemse advocatenkantoor liet al eerder zien dat ook zakelijke kleding modieus kan zijn. Tijdens Arnhem Mode Biënnale 2009 showden vrouwelijke advocaten op de catwalk ‘meesterlijke mode’ van een aantal gerenommeerde Nederlandse modeontwerpers.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven