Mondkapjes moeten weer op in gerechtsgebouwen

Sinds deze week moeten weer mondkapjes worden gedragen in de publieke ruimtes van de gerechtsgebouwen. Pers en publiek moeten zich vooraf melden als ze een zitting willen bijwonen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_371683864_s-2019-8d2af417
foto: Depositphotos

Ruim vier maanden hoefde het niet, maar sinds 8 november zijn mondkapjes weer verplicht in de openbare gedeelten van de gerechtsgebouwen.

Aanmeldformulier

Nu de coronacijfers weer oplopen wordt het beleid van de Rechtspraak ook op andere fronten weer strenger. Zo moet publiek dat een rechtszaak wil bijwonen zich uiterlijk twee werkdagen tevoren via een aanmeldformulier melden. Hierdoor kan het gerecht in kwestie rekening houden met de door coronamaatregelen beperkte capaciteit in het gebouw. Journalisten moeten zich melden bij de afdeling communicatie. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien laat de Rechtspraak weten.

Zeven maanden

Eerder was het gedurende bijna zeven maanden verplicht om een mondkapje te dragen in de gerechtsgebouwen, tussen 1 december 2020 en 25 juni van dit jaar.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top