Mondkapjes moeten weer op in gerechtsgebouwen

Sinds deze week moeten weer mondkapjes worden gedragen in de publieke ruimtes van de gerechtsgebouwen. Pers en publiek moeten zich vooraf melden als ze een zitting willen bijwonen.

Delen:

Depositphotos_371683864_s-2019-8d2af417
foto: Depositphotos

Ruim vier maanden hoefde het niet, maar sinds 8 november zijn mondkapjes weer verplicht in de openbare gedeelten van de gerechtsgebouwen.

Aanmeldformulier

Nu de coronacijfers weer oplopen wordt het beleid van de Rechtspraak ook op andere fronten weer strenger. Zo moet publiek dat een rechtszaak wil bijwonen zich uiterlijk twee werkdagen tevoren via een aanmeldformulier melden. Hierdoor kan het gerecht in kwestie rekening houden met de door coronamaatregelen beperkte capaciteit in het gebouw. Journalisten moeten zich melden bij de afdeling communicatie. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien laat de Rechtspraak weten.

Zeven maanden

Eerder was het gedurende bijna zeven maanden verplicht om een mondkapje te dragen in de gerechtsgebouwen, tussen 1 december 2020 en 25 juni van dit jaar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven