Moszkowicz opnieuw bestraft door tuchtrechter

Delen:

Bram MoszkowiczBram Moszkowicz is vandaag opnieuw door de Raad van Discipline op de vingers getikt, omdat hij een rechter heeft beledigd. De Raad oordeelde dat hij ‘zonder grond het vertrouwen van het publiek in de rechterlijke macht heeft beschadigd’. De Raad heeft hem een waarschuwing gegeven.

In een interview met de Telegraaf op 24 december 2011 zei Moszkowicz dat rechter Marcel van Oosten tijdens de rechtszaak tegen Geert Wilders ‘bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat’ en dat hij ‘kennelijk van bovenaf was volgestopt met opdrachten’. De Raad vindt deze uitlatingen onnodig grievend.

Bij de uitspraak was Moskowicz niet aanwezig, bij de behandeling van de zaak op 17 oktober was hij er wel. Eind oktober werd Moszkowicz door de Raad van Discipline voor het leven geroyeerd, omdat hij het aanzien van de advocatuur heeft aangetast door te vaak de regels te overtreden. Moszkowicz is tegen die uitspraak in beroep gegaan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven