Nieuws

Mr. Bird wil advocaten overbodig maken

Jeroen van der Lee (links) en Marcus Huisman (rechts) met in hun midden Mr. Bird. Foto Bird & Bird

Een praatje over legaltech mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens de viering van het 15-jarig bestaan van de Nederlandse vestiging van Bird & Bird, en wie kan zo’n verhaal beter vertellen dan een robot? Daarom had het Haagse advocatenkantoor een robotje ingehuurd, die tijdens de bijeenkomst op 20 april in De Nieuwe Kerk in Den Haag als Mr. Bird door het leven ging.

En Mr. Bird was niet op zijn mondje gevallen. “Ik ben hier om alle advocaten overbodig te maken,” antwoordde hij op een vraag van managing partner Marcus Huisman. Dit leidde tot grote hilariteit in de zaal, waarna Mr. Bird nog wat sweeping statements ten beste gaf over de sombere toekomst van de advocaat van vlees en bloed. De robot denkt dat uiteindelijk alle menselijke advocaten vervangen zullen worden door kunstmatige intelligentie. “U moet nog wel aan uw sociale vaardigheden werken, Mr. Bird,” reageerde Huisman.

En ook aan zijn digitale vaardigheden, denkt Jeroen van der Lee, die ook managing partner is van Bird & Bird. Van der Lee ziet dat veel simpel juridisch werk al door computers wordt gedaan of wordt geoutsourced. “En dat zal in de toekomst steeds meer worden. Maar je houdt altijd werk over dat door mensen moet worden gedaan.”

Dat was even slikken voor Mr. Bird.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures