Nationale Pleitmarathon 2012

Delen:

Pleitgenootschappen vanuit het hele land strijden op zaterdag 21 april in de rechtbank Utrecht om de titel ‘beste pleitteam’ en ‘beste rechtbankteam’ van Nederland. De juryleden in deze pleitwedstrijd, georganiseerd door studievereniging Sirius van het Utrecht Law College, zijn leden van de Hoge Raad, advocaten en hoogleraren van het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Enkele leden van de jury zijn: Willem van Schendel (vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden), Herco Uniken Venema (president rechtbank te Utrecht) en Henk Kummeling (decaan faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie).

De casus waar de genootschappen hun pleiten op zullen moeten afstemmen is als volgt. Wegens een terugloop van het aantal leden van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) is besloten om de Domkerk in Utrecht te verkopen. De Domkerk wordt na overdracht omgebouwd tot een DanceDome met felgekleurde lichtslangen, zware bassdrums en ‘snoeiharde Speed-core feesten’. In een kort geding strijdt de PKN voor behoud van de Domkerk in oude staat.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven