Nederlandse Radiateuren Fabriek verkocht

Delen:

Proliance International verkoopt dochter Nederlandse Radiateuren Fabriek aan de Nederlandse investeerder Mentha Capital voor 13,5 miljoen euro. NRF werd opgericht in 1927 en is een radiatorenfabrikant die in praktisch elk West-Europees land aanwezig is.

Adviseurs Proliance International
Van Doorne (Johan Boeren, Pieter van den Brink, Annika Blanke), Jones Day

Adviseurs Mentha Capital Partners
CORP. (Edwin Renes)

Edwin Renes, dealmaker voor CORP.: “Hoewel de uiteindelijke verkoper, Proliance International, Inc., een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming is die in staat van faillissement verkeert, was de koop en verkoop van de Nederlandse Radiateuren Fabriek hoofdzakelijk een Nederlandse aangelegenheid. Vanwege het faillissement van de uiteindelijke verkoper waren veel, veelal Amerikaanse, belanghebbenden betrokken bij het verkoopproces. Dit feit in combinatie met de (her-)financiering maakte de transactie uitdagend. De samenwerking tussen alle betrokken partijen was constructief. Hoewel de SPA is getekend is de transactie nog onder het voorbehoud dat de US Bankruptcy Court in Delaware geen hogere opbrengst voor de aandelen weet te genereren.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven