Nerissa Teeuwen (HOYNG ROKH MONEGIER) mee naar pleitzitting Hoge Raad

Student-stagiair van de week is Nerissa Teeuwen. Nerissa liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER, waar je vanaf dag 1 bij veel dingen betrokken wordt, mee mag naar leuke zittingen en, als je je stageperiode goed uitkiest, het kerstdiner kan bijwonen.

Delen:

Nerissa Teeuwen (25) volgt de master privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij verwacht in juni 2023 af te studeren. Zij liep stage bij HOYNG ROKH MONEGIER in Amsterdam, in november en december 2022.

Waarom heb je voor HOYNG ROKH MONEGIER gekozen?
In de afgelopen jaren ben ik twee keer met studieverenigingen bij HOYNG ROKH MONEGIER geweest en het sprak me eigenlijk direct aan. Dat kwam onder meer door de mensen die ik daar sprak, de zaken waarover werd verteld en natuurlijk het mooie uitzicht vanuit de Rembrandttoren. 

Door het volgen van het keuzevak IP Law, raakte ik ook meer geïnteresseerd in het IE recht. Het leek me dus een mooie kans om bij dit kantoor stage te lopen. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Dit was mijn eerste stage, dus ik had nog geen referentiekader. Wel verwachtte ik dat er hard werd gewerkt en dat is ook zeker het geval. De sfeer op kantoor is tegelijkertijd ontzettend open en relaxed. Je kunt eigenlijk bij iedereen binnenlopen om vragen te stellen en er wordt altijd de tijd genomen om je wat uit te leggen. Vanaf het begin krijg je al uitdagende opdrachten. In de twee maanden heb ik niet alleen veel kennis opgedaan, maar voelde ik me ook echt onderdeel van het kantoor. De tijd is voorbij gevlogen!

Wat moest je zoal doen?
De werkzaamheden zijn divers. Zo kreeg ik bijvoorbeeld opdrachten om bewijs te verzamelen, zocht ik experts voor rechtszaken, schreef ik memo’s over uiteenlopende vraagstukken en heb ik jurisprudentieonderzoek gedaan. Ook mocht ik mee naar meerdere zittingen. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De zittingen die ik heb bijgewoond waren wel de hoogtepunten. Het is vooral leuk om mee te gaan naar een zitting van een zaak waar je zelf aan hebt bijgedragen. Een zitting die me in ieder geval bij zal blijven, is de pleitzitting bij de Hoge Raad. Om te zeggen dat Willem Hoyng zijn pleitnota vurig heeft voorgedragen, is een understatement. Ik heb genoten!

In de afgelopen twee maanden heb ik ook gezellige informele momenten mogen meemaken. Zo hebben we met het kantoor het WK gekeken in de bar op de 31e verdieping van het kantoor, die elke week iets meer oranje kleurde. Ook mochten we met het groepje student-stagiaires mee naar de Jong IE-pubquiz. We gingen niet met de winst naar huis, maar hebben wel gelachen. Ten slotte mochten we nog aanschuiven bij het jaarlijkse kerstdiner, dat doorging tot in de late (lees: vroege) uurtjes. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Tijdens mijn stageperiode heb ik onder andere geleerd om mijn tijd efficiënter in te delen en meer tijd te nemen voor bepaalde opdrachten. Gaandeweg kwam ik er bijvoorbeeld achter dat het handig is om tijdens mijn ‘concentratiedipje’ in de middag te werken aan klussen die wat minder herseninspanning vereisen, en de overige uren te bewaren voor de lastigere opdrachten. Achteraf zou ik die werkwijze natuurlijk al vanaf het begin hebben toegepast. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Echt grote blunders zijn me gelukkig bespaard gebleven, al is het aantal kopjes koffie dat ik in twee maanden tijd heb weten om te gooien schrikbarend hoog. Gelukkig is dat – tot nu – onopgemerkt gebleven. 

Over mijn grootste succes durf ik zelf niet te oordelen. Wel weet ik dat ik niet alleen een ontzettend gezellige en vooral leerzame periode heb gehad. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om te horen dat het werk wat je hebt geleverd ook daadwerkelijk wordt gebruikt in (proces)stukken. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik weet zeker dat ik de advocatuur in wil en deze stage heeft dat gevoel alleen maar bevestigd!

Waar denk je over tien jaar te staan?
Dan ben ik hopelijk werkzaam als (IE-recht) advocaat bij een mooi kantoor, waar ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven