Nienke Kingma (Baker McKenzie) over mogen terugkomen

Delen:

Nienke Kingma (24) studeert Privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en hoopt in januari 2019 af te studeren. Ze liep stage bij Baker McKenzie, afdeling IP/IT & Commercial.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Na ervaring op te hebben gedaan bij Nederlandse kantoren, wilde ik graag kennismaken met de internationale advocatuur. Daarnaast is de sectie IP/IT bij Baker & McKenzie gecombineerd met privacy, e-commerce en commercial contracting en dat sprak mij ook heel erg aan. Toen ik zag dat er nog plek was, heb ik meteen gesolliciteerd.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Voorafgaand aan de stage had ik weinig specifieke verwachtingen. Ik was vooral benieuwd naar de werkzaamheden binnen een groot internationaal kantoor. Het werk heeft mij, naast de sfeer en de betrokkenheid op kantoor, positief verrast.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De procedure is vrij kort. Na het opsturen van een motivatiebrief en andere documenten werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek was met een recruiter en een advocaat van de sectie waarvoor ik had gesolliciteerd. Er was geen assessment. Ook niet toen ik terugkwam als werkstudent.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het jaarlijkse zomerfeest! Op een externe locatie waren er overdag allemaal activiteiten en ’s avonds een walking diner en groot feest op het dakterras. Twee weken geleden was ook het jaarlijkse Winterfeest met het cabaret. Het was heel leuk om de kantoorgenoten in een andere omgeving en onder andere omstandigheden beter te leren kennen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten. Tijdens de eerste dagen was ik een beetje onzeker over het werk wat ik aanleverde. Ik denk dat er meer studenten zijn die dit ervaren. Bij mij is dit gevoel weggegaan door goed de verwachtingen van de ander te vragen. Als je weet wat er van je verwacht wordt, hoef je achteraf niet onzeker te zijn over de vraag of het aangeleverde werk aansluit bij de gegeven opdracht.

Wat was je ‘grootste blunder’ en succes tijdens je stage?
Een echte blunder kan ik zo snel niet bedenken, behalve dat ik mijn kamergenoot aansprak met zijn achternaam in plaats van zijn voornaam. Nadat ik eerst twee maanden student-stagiair was geweest, mocht ik terugkomen als werkstudent. Dat was voor mij een succes.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut, ik ga graag aan de slag als advocaat-stagiaire!

Heb jij ook pas een leuke stage gedaan, of ben je nog bezig met een stage waar je iets over wilt vertellen? Laat het weten via info@mr-studenten.nl en wie weet ben jij onze volgende student-stagiair van de week!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven