Nieuwe beroepsopleiding: modern maar ook tikkeltje naïef

Delen:

Op de Powerpoint is een meisje afgebeeld die languit met haar laptop in het gras ligt. Zó moet de nieuwe generatie advocaat-stagiaires straks kunnen studeren. Vanaf september zal 20 tot 25% van de opleiding online te volgen zijn via de nieuwe digitale leeromgeving. Een handjevol docenten, dekens en mede-ontwikkelaars kwamen af op de presentatie van de nieuwe beroepsopleiding afgelopen donderdag. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Orde in samenwerking met de uitvoeringsorganisatie CPO/ Dialogue.

“Kopiëren behoort tot het verleden”, vertelt Marianne van den Bosch (directeur van CPO), trots. “Alle studiematerialen zullen vanaf de digitale omgeving worden aangeboden.” Aan de geplande ‘upgrade’ van de opleiding hangt wel een prijskaartje. Volgens Van den Bosch gaat de opleiding 14.173 euro per stagiaire kosten. Opvallend genoeg leidt dit bedrag in de zaal, ondanks eerdere verbaasde reacties vanuit de advocatuur, niet tot verontwaardiging of nadere vragen.

Minder kennisoverdracht

In de nieuwe opleiding zal, zoals al eerder naar buiten kwam, meer ruimte zijn voor specialisatie. De student kan uit de leerlijnen burgerlijk recht, bestuursrecht en strafrecht kiezen. Daarnaast is er in alle drie de studiejaren ruimte voor een aantal keuzevakken. De nieuwe opleiding betekent ook een nieuwe rol voor de docent: hij wordt begeleider. Kennis zal de stagiaire vooral zelfstandig moeten opdoen via de digitale leeromgeving en wel vóórdat de fysieke bijeenkomsten van de opleiding beginnen. De voorbereidingen van de stagiaire zullen worden gecontroleerd via een diagnostische toets. De docenten in de zaal denken dat deze online voorbereidingen nog meer werk gaan opleveren. Volgens de organisatie valt dat echter erg mee. De docenten worden in het gebruik van de digitale omgeving zoveel mogelijk vrijgelaten. “Al zou het wel erg leuk zijn als docenten de omgeving zouden gebruiken voor een online vragenuurtje.” Buiten de bijeenkomst lijkt de nieuwe rol van de docent enthousiast te worden onthaald. Een groot aantal geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor de nieuwe selectieprocedure. Alleen al voor de vacature van vaardigheidstrainer blijken 450 juristen te hebben gesolliciteerd. Het grote aantal belangstellenden en het feit dat de eerste gesprekken al met sollicitanten gevoerd worden, weerhoudt het bestuur van CPO/Dialogue er echter niet van om óók de aanwezigen te enthousiasmeren voor de functie.

e-learning

Er volgt een voorproefje van de digitale leeromgeving. Die omgeving ziet er op het eerste gezicht overzichtelijk uit: niet te veel tekst, een helder keuzemenu en op iedere pagina het nieuwe rode logo van de opleiding. Er is een chatroom voor student en docent, een forum waarop foto’s, filmpjes en blogs kunnen worden geplaatst en er is ruimte voor een heuse interne ‘wikipedia’, waarop studenten zelf juridische kernbegrippen kunnen uitwerken. Volgens de onderwijskundigen moet dit allemaal leiden tot meer uitdaging van de stagiaire. “De moderne jurist zal zijn vakkennis moeten blijven bijhouden, daarom is het van belang stagiaires te laten zien dat studeren hartstikke leuk is.”

Minder vrijblijvend?

Het enthousiasme van de onderwijsdeskundigen doet, op zijn zachtst gezegd, soms wat naïef aan. Wanneer de zaal vraagt naar mogelijke gevolgen van het niet maken van de diagnostische toets of huiswerkopdrachten blijkt dat daar nog niet echt over is nagedacht. Het weigeren van stagiaires op college is mogelijk maar vindt CPO/Dialogue een uiterst redmiddel. Daarnaast kán de stagiaire zijn digitale portfolio openstellen voor zijn docenten en patroon, maar hij wordt daar- in de huidige plannen- niet toe verplicht. De zaal oppert om docent en patroon ten minste inzicht te geven in een gedeelte van het portfolio. “Net zoals ouders toegang hebben tot de leerprestaties van hun kinderen op de middelbare school.” Er wordt gelachen, maar de organisatie knikt instemmend. Een tikkeltje naïef of niet, het bestuur van CPO/Dialogue, lijkt in elk geval nog open te staan voor suggesties. U kunt zelf nog met hen in gesprek gaan op 14, 18, 19 en 26 maart.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven