Nieuwe KNB-voorzitter: De klus is nog niet af

Delen:

“Er gebeurt veel. Niet alleen om ons heen, maar ook in de beroepsgroep zelf. Aantreden als voorzitter van de KNB in deze tijden is dan ook zeker een uitdaging. Het notariaat zelf is minder homogeen en overzichtelijk dan het in het verleden leek te zijn. Ook het speelveld waarin we ons werk doen, is onrustiger, hectischer en lijkt minder zekerheden te kennen dan voorheen.” Dat schrijft Franc Wilmink, die 6 februari werd benoemd tot voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, in zijn blog op KNB.nl.

Wilmink volgt daarmee (interim-)voorzitter Ruud van Gerven op. Van Gerven werd begin vorig jaar tijdelijk tot voorzitter benoemd nadat het toen zittende bestuur – waarvan Wilmink als penningmeester deel uitmaakte – werd weggebonjourd. Dit als gevolg van de ‘coup’ door de actiegroep ‘Notaris voor rechtszekerheid’ die een nieuwe koers wilde varen.

Maar nu is Wilmink dus weer terug. Hij schrijft: “Er is veel gebeurd de afgelopen tien maanden. De opsomming is niet volledig, maar geeft wel een beeld: inrichten van de organisatie van de KNB op wat het notariaat nodig heeft, zichtbaarder maken van het notariaat en het belang daarvan voor de maatschappij, verbeteren van de in- en externe communicatie. Een korte, algemene weergave van beleidspunten, waar echter een enorm aantal bestuurlijke activiteiten achter schuilgaan. De ongelooflijk grote inzet en de immense energie waarmee Ruud van Gerven zich als voorzitter voor deze onderwerpen en daarmee voor alle (kandidaat) notarissen in Nederland heeft ingespannen, is meer dan bewonderenswaardig. Ruud, dank daarvoor! Er is al veel werk verzet, maar de klus is nog niet af. De ingeslagen weg moet zijn vruchten nog gaan afwerpen, maar wordt nu al gewaardeerd door de KNB-leden. Alle reden dus om de komende periode op die weg voort te gaan. Ik heb daar veel zin in en ga – als uw voorzitter – daar mijn best voor doen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven