NINA AMINI ABYANEH (ELDERMANS|GEERTS) OVER EEN BEVESTIGING

Delen:

Nina Amini Abyaneh (24) studeert Gezondheidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij zal in juli 2019 afstuderen. Zij loopt van april tot en met juli 2019 stage bij Eldermans|Geerts in Zeist.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wist dat Eldermans|Geerts op het vlak van gezondheidsrecht veel specialistische kennis in huis heeft. Ik wilde in een relatief korte tijd mijn kennis op dit vlak verder verdiepen en dit kantoor was daar bij uitstek geschikt voor. Daarnaast wilde ik graag kijken of ik na mijn master ook daadwerkelijk aan de slag wil in de advocatuur.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Doordat ik al stages heb gelopen in de advocatuur wist ik al wel een beetje wat ik kon verwachten. Ik verwachtte veel te mogen uitzoeken en veel mee te kijken. Daarnaast verwachtte ik een bevestiging van de ambitie om te gaan werken in de advocatuur. Deze verwachtingen hebben zich gedurende mijn stage waargemaakt.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik heb een motivatiebrief en andere documenten naar het kantoor gestuurd. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek met twee advocaten. Na deze prettige eerste kennismaking werd ik al snel uitgenodigd voor een tweede gesprek, waarbij ik na afloop het goede nieuws kreeg. Ik vond het erg fijn dat er heel snel duidelijkheid werd gegeven.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik vond het erg prettig dat de werkzaamheden bij Eldermans|Geerts zo ontzettend divers zijn. Ondanks het feit dat het kantoor zich heeft gespecialiseerd in het gezondheidsrecht, zijn er op dit vlak zoveel verschillende mogelijkheden. Als stagiaire werd ik ook betrokken bij al deze verschillende gebieden. Hierdoor krijg je echt een ‘kijkje in de keuken’. Verder worden er veel kantooractiviteiten georganiseerd, waaronder jurisprudentielunches, seminars en borrels. Dit draagt ook bij aan de goede sfeer die heerst in het team.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf bezien zijn er natuurlijk altijd dingen die je anders had kunnen of willen doen. Een student-stage is er ook juist om zulke dingen te leren en ontwikkelen. Ik heb in ieder geval mijn uiterste best gedaan en veel geleerd.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Ik heb, naar mijn idee, geen grote blunders gemaakt. Natuurlijk zijn er altijd wat onhandige dingen, zoals dat na het 45 keer lezen van een e-mail of memo er toch een foutje doorheen glipt. Het grootste succes is de goede feedback die ik heb ontvangen op het door mij geleverde werk.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ben er mede door deze stage van overtuigd dat ik aan de slag wil in de advocatuur. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik per 1 augustus als jurist mag beginnen bij Eldermans|Geerts, dus daar ben ik erg blij mee!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven