Nina Eijpe (Van der Feltz Advocaten) belde 112 voor haar sollicitatiegesprek

Student-stagiair van de week is Nina Eijpe. Nina liep stage bij Van der Feltz Advocaten. "Het sollicitatiegesprek verliep best bijzonder...!", verklapt Nina.

Delen:

Nina Eijpe (26) studeert Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Ze verwacht in juli 2021 af te studeren. Nina liep twee maanden stage bij Van der Feltz advocaten in Den Haag in de maanden augustus en september 2021.

Je had een bijzonder sollicitatiegesprek, zeg je. Wat gebeurde er?
Ongeveer een half uur voor mijn digitale sollicitatiegesprek vloog er voor mijn huis een geparkeerde auto in de brand. Toen heb ik het alarmnummer moeten bellen. Gelukkig was de brandweer er snel en kon ik op tijd weer achter mijn laptop plaatsnemen. Het gesprek verliep ondanks deze onverwachte onderbreking en bij mij nog aanwezige adrenaline heel prettig en diezelfde middag werd ik gebeld dat ik in augustus en september stage mocht komen lopen.

Waarom heb je voor Van der Feltz advocaten gekozen?
Van der Feltz advocaten is een gespecialiseerd kantoor met een focus op bouw en vastgoed, energie, overheid en industrie. Zelf ben ik zeer geïnteresseerd in het omgevingsrecht, waaronder energierecht, milieurecht en ruimtelijke ordening. Ook kon ik bij Van der Feltz meer leren over het civiele recht, wat waardevol is omdat het civiele recht en het bestuursrecht elkaar nogal eens raken. Na het lezen van interviews met oud student-stagiairs was ik overtuigd, mede omdat zij daarin vertelden over de fijne sfeer op het kantoor.

En hoe heb je ervoor gezorgd dat ze jou zouden kiezen?
Mijn keuze voor Van der Feltz ging niet over één dag ijs. De rechts- en expertisegebieden sluiten naadloos aan bij mijn interesses en ik kon om die reden goed motiveren dat ik een ‘match’ zag. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Wat moet je zoal doen?
De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het schrijven van notities of adviezen, het doen van jurisprudentieonderzoek en het helpen bij het opstellen van processtukken. Verder mocht ik cliëntgesprekken en zittingen bijwonen. De advocaten betrokken mij actief in de praktijk, dat heb ik enorm gewaardeerd.  Ik had niet verwacht dat ook de advocaten van de meer civiele rechtsgebieden mij veel opdrachten zouden geven, daardoor ben ik positief verrast. De werkzaamheden waren divers en uitdagend.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
In mijn tweede week mocht ik helpen met het opstellen van een verweerschrift in een procedure om een voorlopige voorziening. Uiteindelijk heeft de cliënt gelijk gekregen en wees de rechter het verzoek om de voorlopige voorziening af: succes!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker weten! De stage bij Van der Feltz advocaten vormt voor mij de bevestiging dat ik na mijn afstuderen werkzaam wil zijn in de advocatuur. Ik heb een goede indruk gekregen van de werkzaamheden van een advocaat in de praktijk, dat smaakt naar meer!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven