Notariaat neemt maatregelen tegen vastgoedfraude

Vanaf 1 januari 2008 betaalt de notaris bij onroerendgoedtransacties alleen geld uit aan degene die als partij optreedt bij de akte. Met ander woorden bij een onroerendgoedtransactie is de notaris verplicht de opbrengst over te maken naar het rekeningnummer van de verkoper. En dus niet bijvoorbeeld naar een rekeningnummer van een Zwitserse bank ten name van een bedrijf genoemd door de verkoper.  Met deze nieuwe beleidsregel ‘Beperking uitbetaling derdengelden’ neemt het notariaat opnieuw maatregelen om de fraude in onroerendgoedtransacties terug te dringen.

In het kader van de fraudebestrijding is het belangrijk dat geldstromen helder verlopen. Strakkere regels met betrekking tot het uitbetalen van gelden zijn bedoeld om duidelijkheid te geven in de geldstroom vanuit het notariskantoor. Dit voorkomt belastingfraude en andere malafide praktijken. De beleidsregel geldt voor iedere notaris en kan gemakkelijk worden uitgevoerd. De naleving ervan is eveneens eenvoudig te controleren door externe partijen, zoals het Bureau Financieel Toezicht (BFT).

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven