NXP verkoopt bedrijfsonderdeel Sound Solutions

Delen:

NXP verkoopt zijn bedrijfsonderdeel Sound Solutions, ’s werelds grootste producent van speakers voor mobiele telefoons. Sound Solutions wordt verkocht aan Knowles Electronics, een dochteronderneming van het Amerikaanse Dover Corp.

Adviseurs NXP Semiconductors NV:
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Dieter Wolff, Geert Potjewijd), Schönherr (Oostenrijk: Christian Herbst, Florian Kusznier), Fangda

Adviseurs Dover Corporation:
Baker & McKenzie (Gerhard Hermann, Carol Stubblefield)

Arne Grimme, dealmaker voor De Brauw Blackstone Westbroek: “NXP Semiconductors heeft de laatste jaren een mooie transformatie doorgemaakt. Vroeger een onderdeel van Philips, in 2006 overgenomen door een private equity consortium onder leiding van KKR en in 2010 naar de beurs gegaan in New York (NASDAQ). NXP richt zich in haar strategie meer en meer op de High Performance Mixed Signal business (chips die analoge en digitale signalen kunnen verwerken). De verkoop van de Sound Solutions Business – de speakers en receivers van mobiele telefoons – aan Knowles Electronics, dochter van het genoteerde Dover Corporation, voor 855 miljoen dollar is een volgende stap in de verwezenlijking van die strategie. NXP gaat ook de chipsets leveren aan Knowles Electronics in de toekomst. Deze transactie is een mooi voorbeeld van een tot nu toe soepel verlopen cross-border transactie (hoofdkantoor in Oostenrijk, actief in vele landen, grote facilitities in China). We hebben ook goed gebruik weten te maken van onze China-capaciteit in Amsterdam en op ons kantoor in Beijing. De Brauw gelooft dat er in de toekomst meer en meer deals zullen komen met een China-invalshoek en we investeren om die reden in onze China-capaciteit. De deal was erg leuk om te doen. De Amerikaanse onderhandelaars van Dover Corporation waren zeer pragmatisch en redelijk. Ook NXP koerste graag op de hoofdlijnen. We kennen NXP al jaren en de samenwerking met de dealmakers binnen NXP (waaronder Charles Smit) is gebaseerd op deze ervaring en het opgebouwde vertrouwen in elkaar. Dat is ook de leukste en prettigste manier om samen te werken.”

Charles Smit, general counsel EMEA NXP: “Bij NXP zijn we onderdehand gewend aan grote M&A projecten. We hebben inmiddels een multifunctioneel team van specialisten op het gebied van Legal, HR, pensioenen, IT, Finance en IP dat bij iedere M&A deal samenwerkt als een geoliede machine. M&A en Legal hebben gezamenlijk de project lead. We werken graag samen met De Brauw, niet alleen om dat De Brauw ons inmiddels goed kent, maar ook omdat De Brauw een pragmatische aanpak heeft en goed naar de klant luistert. Dat de samenwerking ook dit keer uiterst effectief was, blijkt wel uit het feit dat we binnen zo’n zes weken na de ondertekening van een non binding LoI een volledige uitgewerkt contract hadden en volledige due dilligence hadden uitgevoerd. De Amerikaanse koper was vanaf het begin bereid te contracteren onder Nederlands recht, hetgeen voor mij de goede reputatie van Nederland op M&A gebied bevestigt.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven