Oakley Capital Private Equity neemt meerderheidsbelang in Emesa

Delen:

Oakley Capital Private Equity neemt een meerderheidsbelang in Emesa, de vennootschap achter bekende veilingsites zoals vakantieveilingen.nl, inpakkenenwegwezen.nl en actievandedag.nl. Emesa is het op drie-na-snelst groeiende Nederlandse technologiebedrijf in de Deloitte Technology Fast 50.

Adviseurs Oakley Capital Private Equity LP:
Boekel De Nerée (Ferdinand Mason, Casper Haket, Bastiaan Kout, Cars-Jan van Gool), Deloitte (Arthur Goedkoop)

Adviseurs oprichters Emesa:
Loyens & Loeff (Herman Kaemingk, Martijn Bras), PwC (Cornelis Smaal)

Ferdinand Mason, dealmaker voor Boekel de Nerée: “Oakley heeft ons kantoor in Londen benaderd en werd ook door het Londense team (Ferdinand Mason en Bastiaan Kout) geleid. De samenwerking met Oakley Capital was ontzettend goed en zorgde er voor dat we snel konden schakelen en de complexe transactie voor alle partijen tot een bevredigende resultaat heeft geleid. Het werd snel duidelijk dat er een match was en het vertrouwen in elkaar was groot. Dat heeft ook geholpen bij het realiseren van een transactie waar iedereen een goed gevoel bij heeft. Mijn kantoorgenoot, Bastiaan Kout heeft een key rol gespeeld bij het managen van het proces en “getting the deal done”. We zien dat de activiteiten van private equity partijen weer sterk aan het toenemen zijn. Niet alleen meer transacties maar ook op het gebied van fundraising. De verwachting is dat er meer transacties zullen volgen. Wat wel essentieel is is het blijven verzinnen van corporate structuren die Nederland aantrekkelijk maken voor private equity investeerders- vanzelfsprekend speelt tax hier een belangrijke rol.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven