OLIVIER SCHOEMAKER (VAN BENTHEM & KEULEN) OVER VERBROEDERING

Delen:

Olivier Schoemaker (25) studeert Privaatrecht aan de Vrije Universiteit en verwacht begin 2019 zijn masterdiploma te behalen. Hij was student-stagiair bij Van Benthem & Keulen van 5 november 2018 tot en met 14 december 2018.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik had Van Benthem & Keulen nog nooit echt van binnen gezien, maar ik hoorde van onder andere medestudenten leuke verhalen over VBK. Ik wilde (mijn tweede) stage graag lopen bij een (middel)groot kantoor dat niet op de Zuidas zit, maar waar wel hard gewerkt wordt aan grote, belangrijke zaken. Van Benthem & Keulen leek mij daarbij een goede keus. Ook sprak de mogelijkheid om een kantoorbrede stage te lopen mij erg aan. Daarnaast hoorde en zag ik veel over Van Benthem & Keulen op social media, waardoor ik geïnteresseerd raakte om het kantoor beter te leren kennen.

 Wat waren je verwachtingen vooraf?
Omdat ik een kantoorbrede stage zou gaan doen en dus niet echt bij een sectie zat, verwachtte ik dat het wellicht wat moeilijker zou worden om echt te worden betrokken in de groep en daarnaast verwachtte ik dat ik zelf moest zorgen dat ik werk kreeg van mijn voorkeurssecties. Dat eerste bleek absoluut niet het geval te zijn en de meeste mensen binnen kantoor waren erg open en geïnteresseerd.

 Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Nadat ik een brief en dergelijke had gestuurd, werd ik gebeld en mocht ik op gesprek komen. Ik had een sollicitatiegesprek met twee advocaten. Bij dat gesprek werden vragen gesteld over mijn cv. Het was een heel leuk gesprek en ik ging erna met een goed gevoel naar huis.

 Wat zal je nooit meer vergeten van je stage?
Op kantoor werd ik erg betrokken bij lezingen, kennislunches, activiteiten en ook borrels. Tijdens mijn stage vond de lancering van de nieuwe huisstijl en website plaats. Voor de onthulling was een leuk feest georganiseerd, inclusief band. Het was erg leuk om mee te maken en te zien hoe een dergelijk grootschalig project zo enthousiast werd ontvangen door het gehele kantoor. Het gaf een gevoel van verbroedering.

 Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Er zijn als stagiair denk ik altijd wel dingen die je achteraf anders zou aanpakken. Ik heb in ieder geval veel geleerd en het erg naar mijn zin gehad. Dat neem ik allemaal mee in de toekomst.

 Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Voor mijn eerste opdracht had ik de deadline verkeerd genoteerd, waardoor ik deze te laat inleverde. Het was gelukkig geen ramp, maar wel een beetje onhandig.

 Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Stage lopen heeft mijn toekomstige (beroeps)keuze een stuk makkelijker gemaakt. Zowel dit kantoor, als de werkzaamheden in het algemeen spreken mij aan. Ik hoop daarom spoedig aan de slag te kunnen in de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven