OM zoekt bicultureel talent

Delen:

Herman Bolhaar en Mitchell Esajas
Herman Bolhaar (OM, links) en Mitchell Esajas (Ongekende Talenten, rechts)

Om meer bicultureel talent binnen te halen gaat het Openbaar Ministerie (OM) samenwerken met de Stichting Ongekende Talenten. De samenwerkingsovereenkomst is getekend op 2 januari. Dit betekent dat het OM de Stichting Ongekende Talenten zo vroeg mogelijk inseint als er juridische startersfuncties beschikbaar komen, waarna de stichting op zoek gaat naar geschikte kandidaten. Ook worden er gezamenlijk drie seminars georganiseerd. Rechtenstudenten en/of recent afgestudeerde juristen met een biculturele achtergrond kunnen zich hiervoor aanmelden.

Het OM voert een diversiteitsbeleid. De aantallen biculturelen in de instroom zijn zichtbaar aan het stijgen, zegt een woorvoerster. Het OM heeft het Charter Diversiteit ondertekend, dat diversiteit en inclusie op de werkvloer stimuleert.

Ongekende Talenten is vanuit de vereniging New Urban Collective in het leven geroepen om hoogopgeleide studenten en young professionals, die bijna zijn afgestudeerd of op zoek zijn naar een baan, in contact te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar bicultureel talent. Daarnaast adviseert de stichting bedrijven hoe zij divers talent kunnen werven en selecteren om de diversiteit binnen de organisatie te bevorderen.

Ongekende Talenten wil studenten en starters helpen hun dromen en ambities waar te maken. Om dit te bewerkstelligen organiseert de stichting talentenmarkten, seminars en masterclasses. In workshops en trainingen leren de biculturele jongeren om effectief te solliciteren en zichzelf sterk te presenteren en te profileren. Sinds 2013 heeft Ongekende Talenten meer dan 250 biculturele high potentials in contact weten te brengen met meer dan vijftig toonaangevende bedrijven en hebben velen van hen een baan of een stage gevonden.

Voor meer informatie klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven