Onderzoek grensoverschrijdende detachering

Delen:

Het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R) van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft een Europese subsidie verworven voor een groot internationaal onderzoek naar de juridische aspecten van detachering van werknemers binnen EU-landen.

Coördinator van het project is universitair hoofddocent sociaal recht dr. Mijke Houwerzijl. Zij is als onderzoeker verbonden aan het OO&R en werkt nauw samen met professor Aukje van Hoek van de Universiteit van Amsterdam en 11 experts uit andere EU-lidstaten.

In de EU is een debat gaande over arbeidsmigratie en arbeidsmobiliteit. Ondernemingen hebben het fundamentele recht om diensten over de landsgrenzen heen te verrichten en tegelijkertijd moeten de rechten van de werknemers die tijdelijk in een ander land werken worden beschermd. In het onderzoek staat de vraag welke problemen er in de verschillende lidstaten door de EU-wetgeving zijn ontstaan en hoe die in praktijk kunnen worden opgelost centraal.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven