Online scheiden voor een vaste prijs

Delen:

Foto: Pixabay

Naast de gebruikelijke perikelen over de verdeling van kinderen, geld en spullen horen wij een scheiding ook hoge kosten van en tijdrovende afspraken met mediators of advocaten. Uitelkaar.nl, een nieuwe startup over online scheiden, zegt dit te willen voorkomen.

Uitelkaar.nl is een nieuw platform waarin koppels, samen met experts, online naar een afgeronde scheiding begeleidt. De stellen hoeven niet fysiek af te spreken om tot een goed scheidings- en/of ouderschapsplan te komen, wat de-escalerend werkt. Uitelkaar.nl voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Raad voor Rechtsbijstand. Adviseur is onder ander Michiel Scheltema, oud-hoogleraar en oud-staatssecretaris van Justitie.

Uitelkaar.nl, een sociale onderneming met als missie om het scheidingsproces beter en innovatiever te maken, regelt de scheiding voor een vaste prijs. Een ouderschapsplan kost 195 euro per persoon, een scheidingsplan 395 euro per persoon. Wil het stel beide plannen, dan kost dat 450 euro per persoon. Stellen kunnen in eigen tijd en in een eigen tempo de afspraken en wensen vastleggen onder begeleiding van experts. Als eerste stap doorloopt het stel een intake en worden de eerste ideeën over verdelingen en oplossingen ingevoerd. Vervolgens worden de antwoorden van de ex-partners met elkaar vergeleken en komt het platform met gepersonaliseerde suggesties. Op basis daarvan werkt het stel stap voor stap aan het scheidingsplan op vijf hoofdonderwerpen: kinderen, wonen, bezittingen, inkomen en communicatie. In elke stap kan men contact opnemen met de casemanager van Uitelkaar.nl. Nadat de afspraken zijn gemaakt, controleert een advocaat (ruim twintig advocaten hebben zich aan het platform verbonden) deze op juridische haalbaarheid en stuurt hij het dossier door naar de rechtbank.

Uitelkaar.nl werkt samen met gespecialiseerde scheidingsadvocaten en -mediators, het LBIO, Hypotheekvisie en Two2Tango. Onder andere gemeenten, de Raad voor Rechtsbijstand, MIND Korrelatie en Het Juridisch Loket raden het platform aan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven