Opa’s bami, hete kip en Karniyarik: rechtbank Rotterdam maakt wereldkeukenreceptenboek

Ter gelegenheid van de Dag van de Diversiteit kreeg het bestuur van de rechtbank Rotterdam deze week het kookboek ‘De wereldkeukens van de rechtbank Rotterdam’ aangeboden door de Commissie Diversiteit van deze rechtbank. Het kookboek is samengesteld voor en door rechtbankmedewerkers, met recepten uit de hele wereld, van Limburgs soervleisj tot Turkse granaatappelsalade en Caribische gazpacho.

Delen:

Marieke Witkamp (rechtbank Rotterdam)
Pagina uit het kookboek van de rechtbank

Het kookboek werd aan het bestuur overhandigd door Marieke Witkamp, voorzitter van de Commissie Diversiteit en rechter bij de rechtbank. Zij riep haar collega’s afgelopen zomer op om in het kader van de Dag van de Diversiteit recepten te delen. “Het idee erachter is dat we ook met recepten aan elkaar kunnen laten zien hoe divers onze rechtbank is samengesteld”, licht een woordvoerder van de rechtbank de totstandkoming van het boek toe, waarin zowel rechtbankpresident Robine de Lange-Tegelaar als Witkamp een voorwoord schreven.

Verbinding

Eerder was binnen de Rotterdamse rechtbank al een ander kookboek gemaakt door het team Handel en Haven, dat naast reguliere civiele 
zaken ook civiele zaken behandelt op het gebied van zee-, binnenvaart-, vervoerrecht en maritiem recht. “In coronatijd zag iedereen elkaar zo weinig”, zegt de woordvoerder van de rechtbank. “Zo ontstond binnen dit team het idee om samen een kookboek te maken, een boek als teken van verbinding met elkaar.” Een mooi idee, vond ook de commissie Diversiteit. Daarom is besloten om in verband met de Dag van de Diversiteit álle medewerkers van de rechtbank te vragen hun favoriete gerechten te delen en daarvan ook foto’s in te sturen. De samenstellers van het boek hebben daar vervolgens nog enkele professionele foto’s aan toegevoegd.

Bijna honderd recepten

Het resultaat: een kookboek met zo’n honderd recepten, zowel zoet als hartig, van medewerkers uit de hele rechtbank. Jammer voor andere kookliefhebbers: het boek is niet te koop. “Het is echt een boek voor en door onze medewerkers”, aldus de woordvoerder. Wel zijn er enkele extra exemplaren gedrukt, zodat het boek bij speciale gelegenheden als relatiegeschenk kan worden weggegeven.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven