Openbaar bod op aandelen Roto Smeets

Delen:

Printing Holding, een Nederlandse NV opgericht door investeerder Riva Investments, doet een openbaar bod op alle aandelen van drukkerij Roto Smeets.

Adviseurs Printing Holding BV
Loyens & Loeff (Ruud van Bork, Peter Corten, Pien van Veersen, Bas Vletter en Marleen Wessel), ABN AMRO (Joost Smaal, Jeroen Smeets)

Adviseurs Roto Smeets Group NV
Stibbe (Marius Josephus Jitta, Björn van der Klip, Nikolaas Vles), ING (Serge Buter)

Peter Corten, dealmaker voor Loyens & Loeff: “Het voorgenomen bod betreft een keuzebod tussen contanten of certificaten van aandelen in de bieder. Een dergelijke biedingsstructuur komt vrij weinig voor in de Nederlandse rechtssfeer, omdat veruit de meeste van dit soort transacties een biedprijs in contanten kennen. Een andere bijzondere feature is dat reeds in deze voorfase richting de aandeelhouders van Roto Smeets Group heel duidelijk wordt gecommuniceerd wat de plannen zijn na afronding van het bod. Zo wordt nu al aangekondigd dat de Stichting Administratiekantoor die de certificaten van aandelen in de bieder zal gaan uitgeven, een voorstel zal doen tot wijziging van de administratievoorwaarden die van toepassing zijn op die certificaten. Als een tweederde meerderheid van de certificaathouders ten faveure van de wijziging zal stemmen, zal dit er onder meer toe leiden dat certificaathouders met een belang van vijf procent of meer hun certificaten moeten omruilen in aandelen van de bieder, terwijl certificaathouders met een belang van minder dan vijf procent certificaten zullen blijven houden gedurende een bepaalde maximum periode, waarna ze een ‘exit’ zullen krijgen. Overigens bevinden we ons thans nog in de voorfase waarin het voorgenomen bod is aangekondigd; het bod moet nog worden uitgebracht. Pas als het aantal aangemelde aandelen in de doelvennootschap is geteld en we weten of het bod gestand wordt gedaan, kunnen we spreken van een geslaagde deal.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven