Opnieuw subsidie voor opleiding van 175 stagiairs in de sociale advocatuur

Er komt opnieuw ruim twee miljoen euro beschikbaar voor de beroepsopleiding van stagiairs in de sociale advocatuur. Voor dat bedrag kunnen 175 stagiairs worden opgeleid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_89965786_S-eurobiljetten-e993882a
foto: Depositphotos

Op verzoek van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft de Raad voor Rechtsbijstand de subsidieregeling voor stagiairs in de sociale advocatuur verlengd. “Veel kantoren in de sociale advocatuur kunnen het zich niet meer permitteren om nieuwe advocaten op te leiden. Dat brengt de continuïteit van de sociale advocatuur in gevaar. Daarom heeft de NOvA gepleit voor verlenging van de regeling”, aldus Bernard de Leest, portefeuillehouder gefinancierde rechtsbijstand in de algemene raad.

Stimuleren

De subsidieregeling werd in het leven geroepen om deelname van jonge advocaten in het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand te stimuleren. De subsidies werden in 2021 voor de eerste keer toegekend. 175 advocaat-stagiairs met verschillende specialisaties hebben er vorig jaar gebruik van gemaakt. Zij waren afkomstig uit het hele land.

Voorwaarden

De subsidie dekt de totale kosten van de beroepsopleiding – die bedraagt bijna 12.000 euro per stagiair. Wel gelden een aantal voorwaarden voor toekenning: zo moet de stagiair op basis van een arbeidsovereenkomst in loondienst zijn van het kantoor van zijn patroon. De patroon moet in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag voldoende toevoegingen hebben gedaan en naast de patroon moet een tweede advocaat bij de opleiding zijn betrokken. Aan de stagiair zelf moeten tijdens diens driejarige stage minimaal zestig toevoegingseenheden worden afgegeven.

Subsidieplafond

Stagiairs die in maart van dit jaar zijn begonnen met de beroepsopleiding, komen in aanmerking voor de subsidie. Ook stagiairs die later starten kunnen subsidie aanvragen, totdat het subsidieplafond van twee miljoen euro is bereikt.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top