Oppas van de zaak bij NautaDutilh

Personeel van NautaDutilh krijgt tijdens de tweede lockdown oppas van de zaak vergoed. Zo komt het advocatenkantoor ouders met jonge kinderen tegemoet. Die vinden het soms lastig om thuiswerken en de zorg voor de kinderen combineren.

Delen:

Oppas van de zaak bij NautaDutilh
Foto: Shutterstock

Alle medewerkers met kinderen kunnen vergoeding van oppaskosten aanvragen, zegt HR-directeur Nicolet Beetsma van NautaDutilh. “Het maandbudget is 1.000 euro, wat ongeveer neerkomt op drie dagen van acht uur per week. Tot nu toe hebben 31 mensen zich aangemeld.” NautaDutilh werkt hiervoor samen met het oppasbedrijf Charly Cares, dat gescreende oppassen stuurt. Ouders kunnen ook de eigen oppas toevoegen aan de app van de oppasdienst.

Lastige puzzel

Nicolet-Beetsma-NautaDutilh
Nicolet Beetsma

“De omstandigheden waarin het werk gedaan moet worden zijn zwaarder,” verklaart Beetsma. “Mensen zitten grotendeels thuis sinds maart 2020 en hebben hard gewerkt. Onze managing partner Petra Zijp heeft dat in de communicatie met de medewerkers aangeduid als The Six-Months Wall: hoe langer een crisis duurt, hoe groter de uitdaging wordt om ermee om te gaan.  Daarbij was de tweede lockdown vanaf 15 december voor veel medewerkers een extra stukje dat  moet worden gelegd in een toch al lastige puzzel. Daar willen we ze heel graag bij helpen.”

De betaalde oppas is niet alleen van belang voor collega’s met kinderen, maar ook voor alle andere collega’s die werk moeten overnemen. “Dus uiteindelijk help je hier de totale organisatie mee.”

Eerder werd bekend dat ook advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer gebruikmaakt van de diensten van Charly Care om de taak van werknemers met kinderen te verlichten.

Rechtshandhaving

Advocaten vallen, anders dan rechters, in het algemeen niet onder de cruciale beroepen en mogen hun kinderen dus niet naar de crèche of de school brengen. Een uitzondering geldt voor advocaten die betrokken zijn bij een vitaal proces van de rechtshandhaving. Daarbij gaat het vooral om strafrechtadvocaten. Hett beroep van notaris kan, als deze verantwoordelijk is voor het passeren van aktes, wel worden aangemerkt als cruciaal.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven