Oprichter Boels Zanders hoeft niet te dokken

Delen:

Foto: Pixabay

De oprichter van het Zuid-Nederlandse advocatenkantoor Boels Zanders, de inmiddels gepensioneerde Jan Zanders, treft geen blaam in een conflict tussen een ondernemer – een voormalig cliënt – en het Limburgse drinkwaterbedrijf, zo oordeelde het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch op 28 augustus. Hij hoeft geen 60.000 euro advocaatkosten terug te betalen.

Zanders stond jarenlang Mutualis bij, een eenmansbedrijf uit Sint Odiliënberg. Het conflict ging over de verkoop van percelen, bedrijfswoningen en watertorens van drinkwaterbedrijf WML, waarvoor Mutualis slechts 115 duizend euro betaalde. De rentmeester die namens WML deze zaken verkocht werd beschuldigd van oplichting – omdat de prijs zo laag was – maar werd daarvan vrijgesproken.

In het hoger beroep dat daarop volgde, paste Zanders zijn strategie aan. Gevolg was dat Mutualis de percelen, bedrijfswoningen en watertoren kwijtraakte. Mutualis stelde advocaat Zanders aansprakelijk voor dit verlies. De rechtbank Maastricht oordeelde dat de advocaat een fout had gemaakt en dwong Boels Zanders de kosten van het hoger beroep terug te betalen. Beide partijen gingen tegen die uitspraak in beroep. Mutualis vond de vergoeding veel te laag en eiste ongeveer een miljoen euro.

Maar volgens het hof Den Bosch is het niet de schuld van advocaat Zanders dat Mutualis de beroepszaak tegen drinkwaterbedrijf WML heeft verloren. Dat was sowieso gebeurd, ook als Zanders zijn strategie niet had aangepast, aldus het hof.

De nieuwe advocaat van Mutualis, Frank van Buuren, noemt in dagblad De Limburger de nederlaag ‘teleurstellend’, en onderzoekt of tegen het arrest van het hof in cassatie kan worden gegaan. Vooralsnog hoeft Boels Zanders (Eindhoven, Maastricht, Venlo) de 60.000 euro advocatenkosten voor het hoger beroep niet terug te betalen aan ex-cliënt Mutualis.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven