Oproep aan studenten: ‘Sta op tegen afbraak rechtsstaat’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

“Hoe kunnen wij een van de beste rechtsstaten ter wereld zo ten onder laten gaan?” Met die noodkreet doet rechtenstudent Tony Barshini op Mr. Studenten een oproep aan alle rechtenstudenten om stelling te nemen tegen het aantasten van de Nederlandse rechtsstaat.

“Laat de komende tijd meer van je horen over de zorgelijke ontwikkelingen rondom onze rechtsstaat,” schrijft Barshini in het artikel op Mr.Studenten. “Schrijf een artikel in de (plaatselijke) krant, ga in discussie met je medestudenten en/of teken de petitie.

Met de afbraak van de rechtsstaat doelt Barshini onder meer op de plannen van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) om het stelsel van de rechtsbijstand drastisch te veranderen. Hij verwijst ook naar lange wachttijden bij rechtbanken en gerechtshoven en naar het capaciteitstekort bij de politie waardoor de politie 16.000 zaken moest stopzetten en.

Begin november stuurde een groep rechters en raadsheren aan de Tweede Kamer een brandbrief waarin ze hun zorgen uiten over de werkomstandigheden en zeggen te vrezen voor de toekomst van de onafhankelijke rechtspraak. Advocaten ageren al jaren tegen bezuinigingen op de rechtsbijstand.

“Ik ben blij om te zien dat een grote groep professionals uit het rechtsbedrijf van zich heeft laat horen,” vindt Barshini. “Toch mis ik nog één belangrijke groep die zich – naar mijn opvatting – niet duidelijk heeft uitgesproken: de Nederlandse rechtenstudent. Als de juristen van morgen zijn ook wij verantwoordelijk voor de toekomst van de Nederlandse rechtsstaat.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top