Orde verlengt online intervisie tot nieuwe jaar

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft deelname aan intervisie via videobellen verlengd. Nu fysieke gesprekken problemen kunnen opleveren, blijft online overleg nog het hele jaar mogelijk.

Delen:

Orde verlengt online intervisie tot nieuwe jaar
Foto: Pixabay

Sinds april mogen advocaten onder voorwaarden via videobellen deelnemen aan intervisie en gestructureerd intercollegiaal overleg. Ondanks versoepeling van de coronamaatregelen kan fysiek bij elkaar komen door de 1,5 meter-regel lastig zijn. De algemene raad heeft daarom de mogelijkheid van online intervisie verlengd tot 1 januari 2021.

Vertrouwelijkheid

Dat kan alleen wanneer alle deelnemers akkoord gaan met deelname aan de kwaliteitstoetsen via videoconferentie. Verder moet de gespreksleider of begeleider de identiteit en de aanwezigheid van de deelnemers controleren, en zullen alle deelnemers de vertrouwelijkheid moeten waarborgen. Dat kan door de digitale bijeenkomst te volgen in een afgesloten ruimte zonder aanwezigheid van derden.

Tijdelijk

In principe is het voor intervisie van belang dat men fysiek bij elkaar komt, erkent de Orde. De mogelijkheid voor online intervisie is vooralsnog dan ook tijdelijk tot eind dit jaar. Tegelijk zijn er ook positieve ervaringen van advocaten met online intervisie. De algemene raad besluit eind 2020 of de mogelijkheid voor online intervisie al dan niet een structureel karakter zal krijgen.

Opleidingspunten

Het verlengen van de mogelijkheid voor online intervisie loopt parallel aan de voorgestelde halvering van kwaliteitstoetsen en opleidingspunten voor 2020. Dit voorstel van de algemene raad staat op 1 juli op de agenda in de vergadering van het college van afgevaardigden.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven