Oscar W.J. Hoefnagels (HEUSSEN) over collega’s uitdagen

Overstapper van de week is Oscar W.J. Hoefnagels. Hoefnagels is sinds 1 januari 2022 verbonden aan HEUSSEN Advocaten & Notarissen, waar hij leidinggeeft aan het notariaat. Hij is gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht. Hoefnagels werkte voorheen geruime tijd bij Simmons & Simmons en ook enige tijd bij Core Notariaat. Hij volgt bij HEUSSEN Juliëtte Schueler op.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik was al enige tijd op zoek naar een kantoor waar ik het internationale werk van de Zuidas kon vinden, doch in een kleinere setting maar wel met een gecombineerde praktijk van advocaten en notarissen. Bij HEUSSEN heb ik die plek kunnen vinden, omdat dit bij uitstek een internationaal georiënteerd kantoor is met een ‘Zuidas-praktijk’.

Wat gaat u anders doen dan uw voorganger?
Niet zo heel veel, want mijn voorgangster heeft het uitstekend gedaan. Uiteraard breng ik mijn eigen netwerk in en verwacht ik de praktijk verder te laten groeien. Waar ik altijd de grootste uitdaging voor mijzelf in vind zitten is om de collega’s waar je dagelijks mee werkt zo plezierig mogelijk hun werk te kunnen laten doen. Ik hoop dat ik deze collega’s om mij heen verder kan uitdagen om in hun werk het maximale uit zichzelf te halen.

Wat maakt het notariaat zo leuk?
Door mijn specialisatie op het gebied van ondernemingsrecht en fusies & overnames kom ik met veel verschillende bedrijven in contact en vaak spreek ik ook zelf de oprichters achter die bedrijven. Dan weet je dat je niet alleen met iets op papier bezig bent, en als we daarnaast dan in een kort tijdsbestek een mooie overname of investeringsronde voor een cliënt kunnen afronden, geeft dat uiteraard veel voldoening.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Net als veel andere beroepen ontkomen wij niet aan de digitalisering van ons werk. Cliënten verwachten ook dat zaken elektronisch aan ze worden aangereikt en willen snel geholpen worden. Desalniettemin blijft rechtszekerheid erg belangrijk en daarom denk ik dat er altijd een rol voor het notariaat blijft weggelegd om elektronische processen te begeleiden en de juridische achtergrond te verifiëren.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor het notariaat gekozen had?
Ik wilde oorspronkelijk geneeskunde gaan studeren, maar na een onfortuinlijke loting ben ik rechten gaan studeren en daarna niet meer gestopt. Ik vermoed dat ik na een studie geneeskunde als anesthesist of radioloog aan het werk was gegaan. Overigens heb ik ook een voorliefde voor design en architectuur, maar ik kan niet tekenen, dus ben daarin nooit ver gekomen.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven