Oud-minister Grapperhaus gaat leiding geven aan adviesbureau Deloitte Legal

Oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft een nieuwe baan. Hij wordt topman van Deloitte Legal, de juridische tak van het accountants- en belastingadvieskantoor.

Delen:

Oud-minister Grapperhaus gaat leiding geven aan adviesbureau Deloitte Legal - Mr. online
Ferd Grapperhaus (foto: Chris van Houts)

Grapperhaus (1959) is al in dienst sinds 1 februari, maar de benoeming werd aanvankelijk stilgehouden vanwege de persoonlijke beveiliging van de oud-minister. Vanuit de georganiseerde criminaliteit zouden er ernstige bedreigingen richting de oud-minister zijn.

Deloitte Legal is een internationale juridische ‘service provider’ die juridische diensten aanbiedt in meer dan 75 landen met ruim 1.700 juristen. Klanten zijn veelal multinationals, die advies nodig hebben op juridisch en fiscaal terrein.

Arbeidsrechtadvocaat

Tot januari 2022 was Grapperhaus minister in het kabinet-Rutte III. Van huis uit is hij arbeidsrechtadvocaat. Bijna twintig jaar werkte hij als partner, eerst bij Loeff Claeys Verbeke en sinds 1999 bij advocatenkantoor Allen & Overy. Ook was hij deeltijdhoogleraar arbeidsrecht aan de universiteit van Maastricht, en tien jaar kroonlid van de SER.

Concurrentie

Deloitte is een van de vier grote adviesbureaus – naast KPMG, EY en PwC – en hoopt, volgens het FD dat dit nieuws naar buiten bracht, met Grapperhaus de concurrentie aan te gaan met grote advocatenkantoren. Grapperhaus volgt bij Deloitte Legal Frederieke Leeflang op, die eerder partner was bij Boekel. Zij vertrok al na een jaar bij Deloitte om voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep te worden.

Onderzoek Pels Rijcken

Deloitte is ook het kantoor dat het interne fraudeonderzoek bij het kantoor van de landsadvocaat, Pels Rijcken, heeft uitgevoerd. Die fraude, gepleegd door partner Frank Oranje, geschiedde toen Grapperhaus nog minister van Justitie was. Volgens de FIOD was Grapperhaus al twee jaar van deze kwestie op de hoogte, maar lichtte de Tweede Kamer hierover verkeerd in.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven