Overname aandelen in Smulders IC Holding

Delen:

De vennootschap van Geert Smulders (70) heeft de aandelen in Smulders IC Holding en dochtervennootschappen gekocht van Smulders Group Holdco. Smulders is een familiebedrijf in de staalbouw dat in 1966 door Geert Smulders werd opgericht. In 2010 verkocht Geert Smulders met zijn broer nog 70% van de aandelen in Smulders Group Holdco aan investeerder Bencis.

Adviseurs GS Staalwerken Holding BV:
Deterink (Evert-Jan Osnabrugge, Jeroen Louwers, Evelien Kraaijveld), Deloitte (Leo Bos, Stijn Plantema, Karel Knoll), ABAB (Jos van Gisbergen)

Adviseurs Smulders Group Holdco BV:
Allen & Overy (Jetty Tukker), Smulders Groep inhouse (Sjoerd Kruyt)

Jeroen Louwers en Evert-Jan Osnabrugge, dealmakers voor Deterink: “Punt van aandacht bij de transactie was uiteraard de afspraken die gemaakt waren bij de verkoop aan Bencis eind 2010. Een bijzonder moment was dat na het eindigen van de koop-verkoopovereenkomst wegens niet vervullen van een opschortende voorwaarde, partijen uiteindelijk aangaven toch verder te willen en de transactie te closen. Dan zie je dat psychologische aspecten weer een belangrijke rol vervullen. Verkoper wil graag verkopen en koper graag kopen. Waar de balans doorslaat naar de ene of de andere kant zie je dat direct terugkomen in bijvoorbeeld de onderhandelingen en documentatie. Geert Smulders twijfelde al een beetje toen hij eind 2010 zijn bedrijf verkocht aan Bencis. De verkoop destijds hoefde van hem niet zo nodig, maar hij wilde dat zijn broers “wat geld terugzagen voor jarenlang hard werken”. Toen hij er lucht van kreeg dat er te praten viel over een gedeeltelijke terugkoop, zijn in januari 2011 meteen de eerste gesprekken hierover gevoerd.

Je ziet dat ook een PE partij op bedrijfsniveau haar activiteiten dient te focussen om haar ondernemingen in een kwetsbare markt overeind te houden. Wij verwachten dan ook dat verkopen van gedeeltes van ondernemingen en verdere focus op minder specialiteiten zal doorgaan. De onderhandelingen werden gevoerd met vertegenwoordigers van Bencis, Jetty Tukker en Sjoerd Kruyt. De samenwerking tussen de adviseurs van koper – Deterink, Deloitte en ABAB – verliep uitstekend. Het was geen enkel probleem dat wij niet bij elkaar in een kantoor zaten en iedereen was zeer betrokken.

Het bijzonderste moment van deze transactie moet waarschijnlijk nog komen; meerdere adviseurs, de CFO en Geert Smulders zelf blijken fanatieke wielrenners te zijn, zodat een flinke tocht een mooi en niet alledaags closing event zal worden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven