Overname SNT afgerond

Delen:

Fortis Private Equity Nederland en het management van SNT hebben de overname van SNT afgerond. De transactie betreft de overname van alle aandelen SNT Nederland en SNT België van KPN. SNT is een van de grotere (customer-) contact center bedrijven in de Benelux en is met circa 1.250 medewerkers actief vanuit vier locaties verspreid over Nederland en België.

Adviseurs Fortis Private Equity
Houthoff Buruma (Jan Paul van der Hoek, Yvon Tang, Thomas de Weerd, Grégoire Ryelandt, Tim Vermeulen, Vera Aalderin)

Adviseurs KPN NV
Stibbe (Duco de Boer), Rabo Securities (Frank de Bekker)

Duco de Boer, dealmaker voor Stibbe: “Deze deal was bijzonder omdat SNT sterk was verweven met de KPN-organisatie en vanwege de verkoop in juridische zin diende te worden losgekoppeld. Als het goed gaat met SNT, hetgeen ik niet betwijfel gezien de kwaliteit van het SNT-management en de betrokkenheid en kennis van Fortis Private Equity, is de aankoop door FPE een schoolvoorbeeld van de toegevoegde waarde die private equity kan bieden aan het Nederlandse bedrijfsleven. Het feit dat Fortis een staatsbedrijf is speelde ook een rol in het proces. De financiering van de koopsom was geen enkel probleem en het geld stond een dag voor de closing al op de Stibbe-derdenrekening. Hoogtepunt van de transactie was de efficiënte en goede samenwerking met KPN, in het bijzonder met Reinier Beyen (thans hoofd Compliance KPN), Arnoud Roijmans (Corporate Legal & Regulatory) en Sjoerd Ewalds (Senior Manager Mergers & Acquisitions), en met de financieel adviseur van KPN, Rabo Securities, in het bijzonder Jacco Rijnbeek en Jacob Jan van Duijvenvoorde. Wij hebben de pitch gewonnen om deze verkoop voor KPN te doen en kunnen terugkijken op een geslaagde transactie.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven