Overstap van de week: Marjolein Dieperink

Overstap van de week Marjolein Dieperink (AKD advocaten | notarissen | belastingadviseurs) over energietransitie

Delen:

Overstap van de week is Marjolein Dieperink. Dieperink is per 14 mei 2018 gestart bij AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Ze zal als advocaat-partner de energiepraktijk verder gaan uitbouwen. Ze richt zich vooral vanuit bestuursrechtelijk perspectief op de energiesector. Dieperink was hiervoor counsel bij Houthoff.

Gefeliciteerd met uw overstap. Waarom deze overstap?
Binnen de energiesector zijn veel ontwikkelingen gaande, voornamelijk op het grensvlak van het publieke en private domein. Denk aan het op handen zijnde Klimaatakkoord, de uitfasering van gas en de overschakeling naar warmte, de grootschalige uitrol van windenergie op zee enzovoort. Ik wil binnen mijn praktijk nog meer kunnen inspelen op deze ontwikkelingen.

Welke argumenten heeft u bij ADK op tafel gelegd om hen ervan te overtuigen dat u de aangewezen persoon was om mee in zee te gaan?
Mijn idee over het uitbouwen van een energiepraktijk met een bestuursrechtelijke invalshoek in een full-service kantoor bleek naadloos aan te sluiten bij een plan dat AKD op de plank had liggen. AKD heeft zowel een top tier ‘Transport & Energy’-team als een top tier Bestuursrechtteam. Een perfecte basis om op de juridische ontwikkelingen in te spelen en bedrijven en overheden te adviseren.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Werken in een mooie praktijk op het snijvlak van markt en overheid.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Ja, door het momentum dat nu bij markt en overheid heerst om aan de slag te gaan met de energietransitie, durf ik te kiezen voor een sterke focus op de energiesector. Ik vind het bovendien belangrijk vanuit mijn expertise een bijdrage te kunnen leveren aan een groot maatschappelijk vraagstuk. Alle energie- en klimaatplannen hebben een horizon van 2050. Tegen die tijd ga ik met pensioen. Het zou mooi zijn als ik dan aan mijn kinderen kan vertellen welke bijdrage ik heb geleverd.

Hoe gaat u de energietransitie tot een succes maken?
Markt en overheid moeten in relatief korte tijd gezamenlijk veel voor elkaar krijgen. Doordat ik zowel de taal van de overheid als de markt spreek, creatief en oplossingsgericht ben, kan ik daar een belangrijke rol in spelen

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven