Overstap van de week: mr. drs. Timo Jansen

Delen:

Timo Jansen - LexenceOverstap van de week is mr. drs. Timo Jansen (partner Lexence). Jansen is 1 december jl. overstapt van Eversheds Faasen naar Lexence, waar hij nu leiding geeft aan het team procesrecht.

Wat gaat u bij dit kantoor doen wat u bij uw vorige werkgever niet kon?

Goede koffie drinken. Nee, zonder gekheid: ik denk dat een onafhankelijk Amsterdams kantoor als Lexence erg goed bij mijn type praktijk (corporate litigation met een focus op het midmarket bedrijfsleven) past. Het vertrek van een litigation partner bij Lexence was de concrete aanleiding om met elkaar in gesprek te raken.

Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast hebt neerzet?

Mijn dossiers! December was nogal een hectische maand omdat ik deze overstap maakte en ik voor de tweede keer vader zou worden. Mijn dochter was 21 december uitgerekend maar is op 16 december geboren. In de eerste helft van december moest er dus even doorgewerkt worden om in de tweede helft tijd met de kleine prinses door te kunnen brengen.

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?

Om 3 jaar M&A-transacties te doen bij Loeff Claeys Verbeke en dan de balans op te maken.

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?

Ik ben bij Loeff begonnen op mededingingsrecht en naar de procesrechtafdeling gewisseld van wat ondertussen Allen & Overy was geworden. De spanning en afwisseling van de procespraktijk heeft mij toen gegrepen en dat heb ik nooit meer losgelaten. Aan transacties ben ik dus helemaal niet toegekomen. Ik procedeer liever over transacties – ruzies over fusies.

Waar staat (zit) u over 10 jaar?

De procespraktijk. Dat doe ik over 10 jaar nog steeds!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven