Pathé neemt Minerva Bioscopen over

Delen:

Een samengaan van bioscoopketens: Pathé neemt Minerva Bioscopen over. Hierdoor ontstaat een landelijke dekking met 24 bioscopen en 11 miljoen bezoekers per jaar.

Adviseurs Pathé Theatres BV
NautaDutilh (Gerard Carrière, Jeroen Holland, Wikke Nijland), PricewaterhouseCoopers

Adviseurs aandeelhouders Minerva
Lexence (Luc Habets, Diederick de Boer, Lasse van Waegeningh), Deloitte

Luc Habets, dealmaker voor Lexence: “Deze deal betrof een straightforward overname waarbij Pathé 100% van de aandelen in Minerva heeft overgenomen en is in exclusiviteit met Pathé afgerond. Er was ook vanuit private equity hoek belangstelling voor het bioscoopbedrijf, maar de logische fit met een strategische partij als Pathé gaf de doorslag. Het verkoopproces is snel verlopen en met een goed resultaat voor alle betrokkenen afgerond; de closing was op 31 maart en verliep zeer soepel. Er was een goede klik tussen de verkopers en de koper waardoor de transactie in een sfeer van vertrouwen kon worden uitgewerkt. Binnen een recordtijd van één uur waren alle noodzakelijke handelingen verricht en kon de champagne worden ontkurkt.
De aandeelhouders van Minerva ken ik al vele jaren. Ik heb hen destijds, in 1997, ook al bijgestaan bij de koop van Minerva Theaters. Daarna zijn we met Lexence als vaste juridisch adviseur betrokken gebleven bij het bedrijf. Het is mooi om de groei van het bedrijf van dichtbij mee te maken en om nu een bijdrage te kunnen leveren aan deze samenvoeging met marktleider Pathé, waardoor de ingezette uitbreidingsstrategie zal worden voortgezet.
Zelf heb ik in het kader van deze deal door alle drukte nog geen film gepakt, maar intussen ligt er een mooie uitnodiging voor de opening van het nieuwe Pathé theater in Zaandam dat onderdeel uitmaakte van de deal.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven