Pels Rijcken-partner Gerrit-Jan Zwenne benoemd tot hoogleraar Open Universiteit

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft Gerrit-Jan Zwenne benoemd tot hoogleraar Gegevensbescherming in de Nederlandse rechtspraktijk bij de faculteit Rechtswetenschappen. De benoeming heeft een omvang van 0.2 fte voor vijf jaar en gaat in per 1 juni 2023.

Delen:

Gerrit-Jan Zwenne

Gerrit-Jan Zwenne, die sinds 2011 hoogleraar Recht en de informatiemaatschappij is bij de afdeling eLaw van de Universiteit Leiden, geldt als een van de meest ervaren en vooraanstaande juristen op het gebied van gegevensbeschermingsrecht, aldus de Open Universiteit. Zwenne gaat binnen de Open Universiteit deel uitmaken van de vakgroep privaatrecht, sectie gegevensbescherming en privacyrecht. “Het gegevensbeschermingsrecht is volop in ontwikkeling”, licht de Open Universiteit toe. “Er is nog veel discussie over kernbegrippen. Bijvoorbeeld: Wanneer kwalificeren IP-adressen als een persoonsgegeven? En wanneer niet? Wat verstaan we onder gezondheidsgegevens of strafrechtelijke gegevens? Wanneer kun je spreken van rechtsgeldige toestemming? In welke gevallen is toestemming nodig? Wat is een gerechtvaardigd belang? En welke rol spelen de privacytoezichthouders daarbij? Deze, en vele andere vragen, worden beantwoord door rechter, de wetgever en de toezichthouders, maar hun antwoorden zijn niet altijd even consistent. In zijn onderzoek en onderwijs richt Zwenne zich op deze ontwikkelingen.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven