Pieter-Paul Elion (Houthoff) over Project TT

Delen:

Pieter-Paul Elion (23) studeert de Bachelor International Business Law aan de Universiteit Leiden en verwacht in juni 2019 zijn bachelor te behalen. Hij loopt stage in Rotterdam bij Houthoff, op de afdelingen Corporate M&A en Litigation & Arbitration gedurende maart en april 2019.

Waarom heb je voor Houthoff gekozen?
Houthoff begeleidt jaarlijks het Leidse universiteitsteam van de Willem C. Vis Arbitration Moot, waar ik vorig jaar aan meedeed. Die kennismaking met de Arbitration-afdeling maakte mij erg enthousiast over de sfeer binnen kantoor en de professionaliteit van de medewerkers. Bovendien staat Houthoff bekend om zijn goede opleidingstraject.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had niet zo veel verwachtingen, ik keek er met een open blik tegenaan. Dit is mijn eerste stage, dus ik wilde vooral plezier hebben en kijken of de advocatuur iets voor mij was. Wel heb ik met vrienden gesproken die (ook bij Houthoff) al stage hadden gelopen, waardoor ik er erg zin in had om te beginnen.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Na de moot heb ik gesolliciteerd voor een student-stage. Hierna ontving ik een uitnodiging van recruitment voor een gesprek dat ongeveer 30-45 minuten duurde. Ik werd vrij snel na het gesprek gebeld dat ik stage mocht komen lopen!

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Op de eerste vrijdag van mijn stage vond een M&A-seminar plaats in het Hilton Hotel te Antwerpen. De dag stond in het teken van de impact die brexit zou hebben op de verschillende praktijkgroepen. Na afloop vond een heerlijk diner plaats in een toprestaurant, waarna het kantoor zich verplaatste naar een lokale bar. Dat was een geweldige avond!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, ik denk dat het heel verstandig is om met een open blik je stage te beginnen. Hierdoor kon ik snel wennen aan het werktempo en de sfeer op kantoor. Overigens ben ik nu vrij neutraal begonnen, maar voor mijn tweede stage wil ik wel gerichter voor een praktijkgroep kiezen. Waar ik wél beter voor zou kunnen trainen is ‘project TT’: de tafeltennispotjes tussendoor! Ik heb (tot nu toe) nog niet kunnen winnen van de medewerkers hier, maar dat gaat snel veranderen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Ik heb het idee dat stagiaires nooit hele grote blunders kunnen maken, je bent immers nog zo onervaren. Misschien kun je het een blunder noemen dat ik half tegen een deurpost opliep toen ik me omdraaide om een kantoortje uit te lopen?

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, al weet ik nog niet precies bij welke praktijkgroep (binnen ondernemingsrecht). Ik besef me dat de jovialiteit van het advocatenleven me erg aanspreekt en dat je met een leuk team alles aankan, hoe druk het ook is. Dat spreekt me ontzettend aan en daarom wil ik graag aan de slag bij een advocatenkantoor.

 Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven