Poging doodslag op advocaat

Delen:

Aad PlaisierDe belager van de Rotterdamse advocaat Aad Plaisier is veroordeeld voor poging tot doodslag. De rechtbank in Dordrecht heeft 35-jarige Rotterdamse man een celstraf opgelegd van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank legde als bijzondere voorwaarde op dat de man zich laat behandelen voor zijn agressieproblemen. Als de Reclassering dat nodig acht, moet de man zich ook laten behandelen voor zijn coaïneverslaving. Verder moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 1155 euro betalen.

De officier van justitie heeft op 21 januari een jaar en acht maanden celstraf geëist met verplichte behandeling. De 35-jarige Rotterdamse verdachte ging door het lint toen hij zijn advocaat Aad Plaisier op straat tegenkwam. Plaisier liep op 13 oktober 2015 voor de deur van zijn kantoor in Rotterdam-Zuid toevallig een cliënt tegen het lijf. De advocaat kreeg klappen en schoppen op z’n lichaam en tegen z’n hoofd. Het letsel bestond uit botbreuken in het gezicht, een gebroken neus, gebroken bovenkaak en gebroken tanden. Inmiddels is Plaisier weer hersteld.

De onvrede van de cliënt draaide om een misverstand. De man dacht dat ten onrechte dat hij nog een schuld van 699 had bij de advocaat, over wiens werk hij niet tevreden was.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven