Professional overwegend positief over notaris

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
29 nov Professional
Foto: Fathromi Ramdlon/Pixabay

Accountants, makelaars, fiscalisten en advocaten zijn overwegend positief over notariaat. Zij zien notarissen als degelijk, betrouwbaar en risicomijdend. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat marktonderzoeksbureau Ipsos uitvoerde in opdracht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Het onderzoek is dit voorjaar uitgezet onder accountants, advocaten, fiscalisten en makelaars. In totaal vulden 296 respondenten het onderzoek in. Over de meeste aspecten van het werk van de notaris zijn de respondenten heel tevreden. Wel zijn er verschillen te zien tussen de beroepsgroepen. Zo vinden fiscalisten en advocaten dat notarissen, in hun ogen, niet altijd foutloos werken en zijn daarover minder tevreden. Advocaten zijn ook kritischer wat betreft de geboden transparantie en het probleemoplossend vermogen.

Afbakening

Wel is er een punt van aandacht, dat volgens de andere dienstverleners ook verbetering behoeft. Er zou een duidelijkere afbakening moeten komen van domeinen tussen het notariaat en de andere beroepsgroepen. Dus waar houdt het notariaat op en begint de accountancy, makelaardij of de advocatuur?

Samenwerking

Uit het onderzoek blijkt dat advocaten, accountants en makelaars vooral contact hebben met de notaris. Fiscalisten hebben meer te maken met de kandidaat-notaris. Zowel de notaris als de kandidaat-notaris krijgt een 7,4 of hoger voor hun dienstverlening. Met name voor advocaten is de notaris onmisbaar bij hun werkzaamheden, voor accountants heeft de notaris de meeste toegevoegde waarde.

De respondenten is ook gevraagd naar de toekomstige samenwerking met het notariaat. Ruim de helft van de advocaten en makelaars verwacht geen verandering. Een derde van de accountants verwacht dat de samenwerking met notarissen toeneemt. Circa twintig procent van de respondenten ziet de samenwerking afnemen, met name vanwege de digitalisering van taken.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top