QUINTEN VAN SCHAJIK (BAKER MCKENZIE) OVER KANTOORVOETBAL

Delen:

Quinten van Schajik (22) studeert Fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Quinten verwacht in mei 2020 af te studeren. Hij liep stage bij Baker McKenzie, Indirect Tax, van september tot oktober 2018.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik heb voor Baker gekozen, omdat vooral het internationale karakter me erg aansprak. Met kantoren in meer dan veertig landen was ik benieuwd om te zien hoe dit met elkaar verbonden is en wat je hiervan merkt op de afdeling zelf. Daarnaast hebben al een aantal bekenden uit Groningen stage gelopen bij Baker. Mede vanwege goede verhalen van hen heb ik besloten om te solliciteren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Vooraf was ik vooral benieuwd naar hoe je studie in de praktijk wordt gebracht en hoe het ‘later’ zal zijn, wanneer je afgestudeerd bent. Qua verhalen hoor je natuurlijk veel over jurisprudentieonderzoek, memo’s schrijven en ander uitzoekwerk. Tijdens m’n stage heb ik naast deze werkzaamheden ook veel geleerd van de wekelijkse VTO’s (Vaktechnisch overleg), waar de relevante uitspraken van zowel het Hof van Justitie als de Nederlandse rechtspraak besproken wordt.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? Was er bijvoorbeeld een assessment?
De sollicitatieprocedure heb ik als prettig ervaren. Na contact met de recruiter had ik de volgende week direct een gesprek. Tijdens het sollicitatiegesprek kreeg ik snel het idee dat het meer een gesprek van beide kanten was dan puur een interview, wat ook het gesprek bevorderde.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het kantoorvoetbal op de dinsdagavond, waarbij we het opnamen tegen andere advocatenkantoren, heb ik met veel plezier gedaan. Daarna bleven we vaak nog even hangen om naar wedstrijden van de Champions League of het Nederlands elftal te kijken. Naast de gezelligheid leer je zo ook veel mensen van verschillende afdelingen kennen!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Aangezien dit m’n eerste stage was zou ik enkele dingen zeker anders aanpakken. Ik denk dat het vooral belangrijk is om genoeg vragen te stellen in het begin en dat je niet zomaar ergens mee bezig gaat zonder precies te weten wat er van je wordt verwacht. Dat heb ik er in ieder geval van geleerd.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Lastig om te zeggen, ik heb vooral een goed gevoel overgehouden aan de eerste keer dat ik een grote opdracht inleverde en een goede feedback kreeg.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zonder twijfel! Het doel van een stage is natuurlijk ook om te kijken of je de praktijk en de stof leuk vindt. Bij mij is het in ieder geval erg goed bevallen en zie mezelf over een aantal jaar ook nog bezig met de fiscaliteit.

 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven