Quinty Schinkel (HVG Law) over M&A als een soort puzzel

Starter van de week is Quinty Schinkel. Quinty is voor het notariaat gegaan en werkt nu als kandidaat-notaris bij HVG Law. “De notariële kant van M&A is een soort puzzel.”

Delen:

Quinty Schinkel (26) werkt sinds januari 2022 bij HVG Law als kandidaat-notaris op de sectie Corporate M&A in Rotterdam. Zij is in 2021 afgestudeerd in het ondernemingsrecht en in 2020 in het notarieel recht, beide aan de Universiteit Utrecht.

Wanneer heb je besloten dat je notaris wilde worden?
In jaar 2 moest ik de keuze maken tussen notarieel traject of togatraject. Hierbij ben ik voor het notariële traject gegaan, puur op basis van het vakkenpakket dat mij aansprak. Omdat ik nog twijfelde over de rol die ik in mijn carrière wilde gaan vervullen, advocaat of notaris, heb ik besloten om twee masters te doen om het ondernemingsrecht eens vanuit een ander perspectief te bekijken en stages te lopen.
Uiteindelijk ben ik toch voor het notariaat gegaan, omdat deze rol in een deal mij meer aanspreekt. De notariële kant van M&A is een soort puzzel, partijen geven hun wensen aan en jij gaat kijken hoe die binnen de grenzen van de wet in de transactie passen. Dit maakt elke deal weer anders en houdt het uitdagend. Uiteindelijk ben je in het notariaat ook degene die zorgt dat de transactie daadwerkelijk juridisch plaatsvindt.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Met het kiezen van mijn vakkenpakket uiteraard wel, want om de notariële master te mogen doen en in het notariaat te mogen werken zijn een aantal vakken verplicht. Ondanks dat ik nog twijfelde heb ik er wel altijd voor gezorgd dat ik in ieder geval aan die eisen voldeed. Maar ik heb ook vakken gekozen uit interesse, zoals een semester studeren aan de Case Western Reserve University in Cleveland en de minor Recht, Innovatie en Technologie. Ik ben buiten de collegebanken bewust met mijn cv bezig geweest met commissies, werkervaring, stages, vrijwilligerswerk et cetera.

Hoe ziet je werkweek er over het algemeen uit?
Mijn werkdagen worden afgewisseld met teamvergaderingen, juridische cursussen, inhoudelijke presentaties, aktes en documenten opstellen en calls met cliënten of andere afdelingen. En tussendoor natuurlijk een hoop mailen. Bij HVG Law krijg je ook de mogelijkheid om thuis te werken, dit wissel ik af.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Op dag 2 of 3 kreeg al mijn eerste internationale transactie om aan mee te werken, een overname van een Nederlandse entiteit door een Fins bedrijf. Hier heb ik vrijwel alle stukken voor mogen maken, kreeg deze deal een publicatie online en mocht ik op basis van volmacht de documenten voor deze transactie tekenen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan hoop ik na een mooie ervaring op de Dutch Desk in de Verenigde Staten een waarnemingsbevoegde medewerker te zijn bij HVG Law, met een mooie cliëntenportefeuille op weg naar partnerschap.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Ik heb sinds ik HVG Law heb leren kennen al een enorm goed gevoel bij dit kantoor. Er wordt hier hard gewerkt aan grote internationale transacties, kwalitatief werk geleverd en er is oog voor ieders ambities, in combinatie met een informele sfeer en een hoop gezelligheid. Ook tijdens de sollicitatiegesprekken zelf merkte ik een groot verschil tussen HVG Law en andere grote kantoren. Ik heb iedere sollicitatieronde bij HVG Law als een gezellig gesprek ervaren. Er is ook geen scheiding tussen de functies. Binnen een afdeling zit iedereen in de kantoortuin door elkaar, van ondersteuning en student-stagiaires tot seniors. Ook bij de partners staan de deuren altijd open en kan je altijd terecht om te sparren of vragen te stellen. En natuurlijk de alliantie met EY, zo werk ik momenteel aan een grote internationale herstructurering van een wereldwijd bekend merk samen met de advocatuur en EY uit diverse landen.

En tot slot: nu het weer kan (😊), met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou dolgraag willen dineren met Martin Luther King Jr.. Hij heeft zo veel betekend voor de hedendaagse maatschappij. Ik heb altijd veel respect gehad voor mensen die staan voor wat zij vinden en zich hier hard voor maken. Ik zou uren naar zijn verhalen en perspectieven kunnen luisteren.

Meer weten over Quinty? Lees hier.

 

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven