Rachel van der Kroon (De Kempenaer Advocaten) over een ‘biergemeinschaft’

Delen:

Rachel van der Kroon (23) studeert Nederland-Duitsland-Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Westfälische Wilhelms-Universität Münster en verwacht in augustus 2020 af te studeren. Zij loopt stage bij De Kempenaer Advocaten in Arnhem, op de afdeling German Desk van januari t/m mei 2019.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Nadat ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid in Leiden had afgerond, wilde ik mij, voordat ik mij zou binden aan een rechtenmaster, eerst verder verdiepen in mijn grote passie: Duitsland. De Kempenaer bood de perfecte stage, waar ik recht en Duits kon combineren.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Het kantoor was vooraf bij mij bekend omdat ze zich maatschappelijk in Arnhem en omstreken sterk profileren. Daarnaast werden de advocaten mij binnen het Duits-Nederlandse netwerk aangeraden.
Van de advocatuur wist ik echter nog weinig; daar ging ik verwachtingsvol in.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Omdat er geen specifieke stageplek was uitgeschreven heb ik het kantoor gebeld. Spoedig kreeg ik de juiste persoon aan de telefoon en was een gesprek snel geregeld. De kennismaking zelf heb ik als bijzonder prettig ervaren; het was laagdrempelig en de advocaten waren erg vriendelijk.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De hartelijke ontvangst van het hele kantoor. Iedereen wist dat ik zou komen en was geïnteresseerd en open. Dat was heel prettig, ik voelde mij gelijk thuis.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Inhoudelijk zou ik niets willen veranderen; ik heb een breed scala aan rechtsgebieden kunnen bekijken en ervaring opgedaan in de rechtspraktijk, iets wat ik vooraf echt wilde. Door de duur en intensiteit van de stage miste ik daarentegen soms interessante besprekingen en zittingen. Twee dagen in de week, naast een drukke studie, is dan toch betrekkelijk weinig.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage?
Toen ik het een en ander moest uitzoeken over een Bietergemeinschaft (onderdeel van het Duitse aanbestedingsrecht) had ik het in mijn mail aan de advocaten steeds over een BIERgemeinschaft. Ik schaarde het maar onder de noemer ‘waar het hart vol van is, loopt de mond van over’. Ze konden er gelukkig wel om lachen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Daar weet ik het antwoord nog niet op. Mijn huidige master opent veel nieuwe deuren. Bovendien wil ik het netjes afronden en wacht het mooie Münster vanaf het najaar nog op mij. Daarna kijk ik weer verder!

Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven