Rechtbank Amsterdam bestrijdt achterstand met avondzittingen

Na de rechtbanken Rotterdam en Midden-Nederland gaat nu ook de rechtbank Amsterdam avondzittingen houden om de ‘corona-achterstanden’ terug te dringen.

Delen:

Rechtbank Amsterdam

In september en oktober worden iedere donderdag van 17.30 tot 21.00 uur vier politierechterzittingen gehouden. De zittingen worden gehouden in de rechtbank aan de Parnassusweg.

Fysieke zittingen

In de eerste maanden van de coronacrisis behandelde de rechtbank zo veel mogelijk zaken schriftelijk of online. Maar veel zaken die niet op deze manier konden worden afgehandeld, moesten worden uitgesteld. Vanaf mei werd het aantal fysieke zittingen in de rechtbank weer opgevoerd. Sindsdien wordt hard gewerkt aan het terugdringen van de opgelopen achterstand.

Dat gebeurt niet alleen door het houden van avondzittingen, maar ook door tijdelijk zitting te houden in vier zalen in het World Trade Center. Hier worden kanton-, handels en bestuursrechtzaken behandeld.

Externe locaties

De rechtbanken Rotterdam en Midden-Nederland hielden aan het begin van de zomer al avondzittingen. Ook maken verschillende rechtbanken om de achterstanden in te lopen net als de Amsterdamse rechtbank gebruik van externe locaties – door de coronamaatregelen beschikken ze over minder zittingsruimte. Zo houdt de rechtbank Noord-Nederland tot het eind van het jaar tevens zitting in zalen in de gemeentehuizen van de gemeente Groningen en Assen en de rechtbank Midden-Nederland in twee raadzalen van het provinciehuis in Lelystad.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven